ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Хранителен режим за зачеване на момче

Хранителен режим за зачеване на момче

Хранителен режим за зачеване на момче

Мечтаете си да родите малко и сладко момченце? Търсите начин да увеличите шансовете си за това? Чували ли сте, че промяната на хранителния режим може да помогне?

Според клиниката Mayo една двойка няма много неща, които да направи, за да повлияе на пола на бебето.

Но има някои привърженици, които вярват, че това е възможно с малко старание в диетата за зачеване. По-долу ще разгледаме теориите и подкрепящите ги доказателства - или липсата на такива.

1. Увеличаване на шансовете за момче с повече алкални храни

Въпреки че няма клинични доказателства, че промяната на хранителния режим може да ви помогне да заченете момче, има много поддръжници на традиционните и природните средства, които смятат, че това не е така. Една от най-популярните теории, подкрепена с анекдотична информация, е че трябва да направите тялото си по-алкално.

Този подход предполага, че жените с по-алкална (с високо pH) "среда" са по-склонни да заченат момче. Методът препоръчва:

- увеличаване на приема на пресни плодове и зеленчуци;

- увеличаване на приема на храни, които съдържат калий като банани, сьомга и авокадо;

- увеличаване на храни с висока алкалност като цитрусови плодове, кореноплодни зеленчуци и ядки;

Храни за зачеване на момче

- избягване на млечни продукти.

Въпреки че няма доказателства в подкрепа на тази теория, няма нищо вредно в добавянето на повече пресни плодове и зеленчуци към вашия хранителен режим.

От друга страна, ако искате да заченете момиче, тази теория препоръчва повишаване на киселинността на тялото.

2. Увеличаване на шансовете за момче с повече калории

Проучване от 2008 г. на 740 жени заключва, че има по-голяма вероятност да се зачене момче, когато майката увеличи приема на калории и яде повече зърнени храни. Изследователите предполагат, че това се дължи на факта, че по-високите нива на глюкоза в кръвта благоприятстват раждането на момче.

Националната здравна служба на Обединеното кралство (NHS) обаче съветва, че заключенията от това проучване съдържат неточности, като дават „неразумни“ съвети за увеличаването на калорийния прием на жената и яденето на зърнени закуски с цел увеличаване шансовете за момче.

3. Биологични предпочитания за пола

Различните хора имат различни мнения относно понятието момче или момиче. За някои родители става въпрос за балансиране на семейството им с момчета и момичета. Според анкета на Gallup от 2011 г. най-популярните причини за желание за момче включват:

- мъжете могат да се социализират по-добре с мъже и да имат повече общи неща (23%);

- мъжете могат да продължат фамилното име (20%);

- мъжете се отглеждат по-лесно (17%).

Ин витро за зачеване на момче

С репродуктивните технологии като ин витро оплождане (IVF) може да имате високотехнологични опции като сортиране на сперматозоиди и генетичен скрининг преди имплантация, за да подобрите шансовете си за момче. Изборът на пола, направен по този начин, е много по-често срещан сега, отколкото преди няколко години, когато Криси Тейгън и Джон Леджън го направиха.

Тази практика обаче има широк спектър от етични, религиозни, правни и социални последици и се счита за противоречива. Ако правите IVF и имате тази опция, имайте предвид, че това не е само медицинско решение.

Каква е връзката между хранителния режим и плодовитостта?

Съществуват проучвания за връзката между хранителния режим и плодовитостта, но им липсват достатъчно подробности, за да бъдат полезни на хората, които се опитват да забременеят.

Например витамините и минералите като фолиева киселина, омега-мастна киселина и витамин В12 имат положително въздействие върху плодовитостта, но невинаги е ясно колко от тези добавки трябва да се приемат.

За мъжете и жените е добре да се хранят здравословно, независимо дали се опитват да забременеят или не. Пренаталните витамини (с витамин В12 и фолиева киселина) вече се препоръчват рутинно за хора, които се опитват да забременеят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати