Кога прохождат децата?

Аника ВойтАника Войт
Експерт
11110282
кога прохождат децата

Първите стъпки на бебето са запомнящо се събитие и важен етап в живота на цялото семейство. Дори години по-късно родителите с гордост разказват как дъщеря или синът им са успели да предприемат тези стъпки.

Това не са само първите стъпки на прохождане - това е стъпки към израстването. Кога прохождат децата и как можете да помогнете на бебето да започне да ходи - разберете в следната статия.

Желанието на детето да се движи самостоятелно се появява много по-рано, отколкото прави първите стъпки. Родителите забелязват, че някои бебета се опитват да пълзят, започвайки от 4-6 месеца, а на 7-10 вече го правят много уверено и бързо. И тук често можете да чуете мнението, че ако едно дете пълзи, то по-късно ще започне да ходи.

В това има известна истина, тъй като децата задоволяват любопитството си, или по-скоро познавателния интерес, и вече не искат да полагат допълнителни усилия да ходят без подкрепа.

Те също обичат да се катерят по краката си, но по-скоро с цел да наблюдават околността и да разбират къде са мама или татко, но когато са принудени да ходят, те го възприемат като насилие - в края на краищата пълзенето е толкова удобно. Но пълзенето е само един от етапите на развитие и не бива да забранявате на бебето да пълзи, за да може да проходи по рано.

Следователно възрастта, на която детето започва да ходи, варира от 8 до 18 месеца; средно бебето прави уверени първи стъпки от 9 до 16 месеца. Препоръчително е детето да започне да ходи самостоятелно на възраст до година и половина.

прохождане на бебето

Подготовката на дете за ходене започва с масажи и поставяне на корема през първите два до три месеца от живота. В крайна сметка рефлексът на автоматичното ходене, който иначе се нарича „рефлекс на ходене“, е заложен в нас от самото раждане.

Един от методите за подготовка на дете за ходене се счита проходилката. Но мнението на експертите за нея е разделено. От една страна, проходилките помагат да научите бебето да ходи изправено и да формира навика да държи тялото изправено, а от друга страна, ходенето в проходилка е много различно от умението за самостоятелно ходене чисто физиологично. Факт е, че при проходилка детето сякаш се навежда напред с цялото си тяло, бута рамката и започва да ходи на пръсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти