ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Полезни съвети за бъдещи баби

Полезни съвети за бъдещи баби

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190296
съвети за бъдещи баби
Moп с кофа с двойно действие
Практичен аксесоар за вашия дом:
Moп с кофа с двойно действие
72.00 лв.
Виж ››

Когато вашето собствено дете стане родител, отношенията ви ще се променят. За да преминете по-плавно през новия етап, може да се запознаете с полезните съвети на психолозите към бъдещите баби.

Не се опитвайте да замените родителите на внучето си

Когато видите внучето си за пръв път, ще ви облее силна обич и заедно с това вероятно ще искате да защитите малкото същество от всички рискове в този опасен свят.

В този ред на мисли е възможно да не сте съгласни с начините, по които вашето дете отглежда своя наследник, но не опитвайте да се налагате. Внучето ви си има грижовни родители и вие трябва да се съобразите с техните възгледи. Не се мъчете да замените родителите на внучето си, защото не е нужно.

Моментът, в който децата ви станат родители, е този, в който те съзряват завинаги. Вие с вашия партньор, от своя страна, вече сте баба и дядо. Така семейството навлиза в нов етап на отношения. Вие и децата ви вече сте равни.

Вие сте отгледали своите наследници, а сега е ред на децата ви да го сторят. Възможно е те да грешат, точно както и вие сте допускали грешки като млади родители някога. Но това не означава, че знаете всичко. Покажете, че уважавате мнението на своите пораснали деца и не критикувайте методите им за отглеждане и възпитание на дете. В следващите редове вижте някои полезни съвети за бъдещи баби:

съвети за баби

Не давайте непоискани съвети

Бабите често са склонни да дават непоискани съвети, разбира се, само с най-добри намерения. Въпреки това невинаги техните разбирания биват приети добре от младите.

Просто защото времената днес са други и младите родители имат съвсем различни възгледи и цели. Често непоисканите съвети на бабите се приемат като критика или опит за намеса в отношенията на новото семейство. Вие, като възрастни, трябва да разберете, че вашето дете вече е достатъчно голямо, за да поема отговорност за делата си и да следва свои собствени правила.

Проявете разбиране

Когато вашето дете създаде собствено семейство, проявете разбиране към новата ситуация и не се натрапвайте. Помагайте и давайте съвети само ако помощта ви е търсена. Признайте собствените си грешки, тогава и вашето дете се осмелява да направи това.

Осъзнайте, че детето ви е също толкова несигурно относно родителството, колкото и вие, и че се старае също толкова много. Така че не бъдете критични, а подкрепящи. Уважавайте родителския стил на децата си.

Осъзнайте, че всеки родител иска да прави нещата по различен начин и по-добре от своите родители. Не приемайте това като отхвърляне на вашата любов и добрите ви намерения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати