Материално зависимият мъж изневерява често

Изневяра

Колкото е по-зависим един мъж от нежната си половинка в икономическо отношение, толкова е по-голям шансът той да й изневерява, и то доста често.

До този извод са стигнали социолози, които представили своето изследване пред Американската Социологическа Асоциация.

Кристин Мюнш, професор по социология, е изучила мъже и жени от 18 до 28 години, които са се намирали в много близки отношения – или брак, или съвместно съжителство.

Според социолозите мъжете, които се намират в пълна зависимост, изневеряват на жените си пет пъти по-често, отколкото онези, които поддържат домакинството с част от финансите си.

Секс в офиса

Връзката между икономическата зависимост и изневярата не е единствен фактор, защото трябва да се взимат предвид и възрастта, нивото на образование, доходът, религиозните убеждения и задоволеността от отношенията с половинката.

Възможно е мъжете, които изкарват по-малко пари от дамата до тях, да се чувстват по-нещастни и да изневеряват на съпругата си именно заради това, смятат социолозите.

Колкото и да е странно, но мъжете, които изкарват много повече пари от партньорките си, също им изневеряват често. Мъжът, който изкарва по-малко от жена си, чувства застрашена своята мъжка идентификация.

От друга страна мъжът, който изкарва в пъти повече от половинката си, често е извън дома, а това дава повече предпоставки за изневяра. Освен това работата, която е свързана с пътуване и високи доходи, помага за прикриването на изневярата.

Социолозите твърдят, че жените, които са финансово зависими от партньорите си, много по-рядко им изневеряват, отколкото дамите, които изкарват колкото мъжа си или повече.

Жените, които напълно зависят от мъжа си, изневеряват с петдесет процента по-рядко от жените, които изкарват еднакви пари с партньора си, и със седемдесет и пет процента по рядко в сравнение с дамите, които издържат цялата къща.

За жената е съвсем нормално мъжът да изкарва повече пари от нея. Икономически зависимите жени имат много по-малки възможности за изневяра и те дълго мислят над избора си и дали си струва да изгубят домашния уют заради една изневяра.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати