Мъжете, отраснали със сестри, са по-малко сексуални

Мъжете, отраснали със сестри, са по-малко сексуални

Различни ли са хората по отношение на това колко братя или сестри има в семейството, в което са отраснали? Както всяко друго нещо, така и този фактор оказва влияние върху нас и предопределя живота ни.

Нови изследвания предполагат, че мъжете, отраснали в семейство, в което са имали една или няколко сестри, са по-малко сексуални от останалите.

Наличието на сестри не прави мъжа хомосексуален, но маниерите и езика на тялото му не са толкова съблазнителни за противоположния пол, в сравнение с мъжете, израснали в семейства с доминиращи мъже.

Учените са установили, че съотношените на мъжете и жените в семейството може да повлияе на сексуалното поведение, но не и на сексуалността на мъжете, в чиито семейства мъжете са по-малко.

Мъжете, отраснали със сестри, са по-малко сексуални

Резултатите от проведените изследвания показват, че върху личността и нейното поведение безусловно определящо значение имат гените, но средата, в която се намира човек в ранните етапи на развитието си, определят формата на самото поведение.

Чрез ескперименти с плъхове екип от психобиолози е доказал, че сексуалното поведение на животните в голяма степен се е предопределяло от средата в която са отраснали, а не от тази в която са се родили.

Опирайки до чифтосване, мъжките отраснали в среда с доминиращ брой женски, по неохотно и неентусиазирано са подходили към този процес, отколкото плъховете възпитани в „мъжко общество”.

Това се получава, защото мъжкарите не са били „подканяни” към чифтосване. Такъв знак е особено движение с уши, което женските правят, за да покажат готовността си за чифтосване. Но женските са пращали по-малко такива сигнали на мъжкарите, отраснали в „женско общество”.

Всички резултати, отчетени при експериментите с плъхове са абсолютно приложими към човека. Това за пореден път доказва колко важен фактор за хората е семейството, количеството братя и сестри и взаимоотношенията им.

Семейството играе особено важна роля за формирането на личността. Средата, в която човек се развива и расте, не определя личността му, но спомага за сформирането й.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати