ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Първородните деца са по-умни

Първородните деца са по-умни

Нина НордНина Норд
Джедай
2k371
Първородните деца са по-умни
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
60.00 лв.
Виж ››

Учените са открили, че поредността на раждането на децата играе огромна роля в живота им, като се започне от избора на кариера и се стигне до избора на брачен партньор.

Първото дете обикновено е с интелект, който е с три пункта по-висок от родените след него братя и сестри. Родителите са склонни да влагат много сили в първото дете, като се стараят то да получи всичко най-добро.

Когато поотраснат малко, децата, родени първи, се държат като родители по отношение на малките си братя и сестри, като взимат ролята на семеен опекун.

Децата, които са първи, са склонни по-лесно да създадат семейство, когато пораснат. Когато се роди второто дете, първото преживява стрес от прехода. От единствено то се превръща в по-голямото дете.

Първородните деца са по-умни

Тази промяна може да го накара да заеме позицията на любимо дете и да го направи по-мнително и да го зареди със състезателен хъс, който ще носи до края на живота си.

Родените първи обикновено се придържат към традиционни възгледи по отношение на живота, за разлика от по-малките им братя и сестри, за които е въпрос на чест да се държат като бунтари.

Средното дете, което се намира така да се каже в златната среда, има склонност да е обективно и уравновесено, когато порасне. Това го прави добър в професии, които са свързани с преговори и уреждане на сделки.

Такива деца са перфектни мениджъри и политици. Без да имат определена роля в семейството, средните деца могат да играят ролята както на малкото, така и на голямото дете.

Много рядко средното дете е любимото дете, обикновено това се пада на най-голямото или най-малкото. Това може да занижи самооценката на детето.

Такива деца се превръщат в перфекционисти, за да се концентрират върху постигането на успеха с цената на всичко. Те не могат да понесат загуба и се стремят да я избегнат.

Обикновено най-малките деца са с изключително мек характер, защото от бебешка възраст всички в семейството ги глезят – като се започне от родителите и бабите и се свърши с големите братя и сестри.

Най-малкото дете е склонно да помага на всеки, когато порасне, защото за него е важно да се чувства полезно и да помага на човек, изпаднал в беда. Според учените хората са склонни да се влюбват в тези, които са родени в същата поредност като тях.

Това вероятно е свързано със сходства в характерите и целите в живота. Обикновено децата, които са родени последни, харесват представители на другия пол, които също са се родили последни в семейството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Наталия
Наталия
10.09.2014 11:15
Абсолютни глупости! Очевидно изложените разсъждения не са основани на проучвания, а са лични и то грешни.
0
1