Бебето на зъболекар – след 3 годинки

Бебето на зъболекар – след 3 годинки

Грижата за бебешките зъбки трябва да започне още преди те да са поникнали, а това се случва когато мъничето е на 6 месеца. Преди това поддържайте венците чисти чрез ежедневно и внимателно търкане. За да отстраните плаката, почиствайте устата на детето с пръст, около който е обвита навлажнена марля.

Първите зъбки играят важна роля в цялостното развитие на детето. Ето защо грижата за тях трябва да е внимателна. Бебешките зъбки, които падат след 5 или 6 години, създават място за 32 постоянни зъба. Устната хигиена трябва да се установи като навик още през първите месеци и години на малчугана.

Бебето на зъболекар – след 3 годинки

Когато детето стане на годинка, вече можете да замените влажната марля с малка и мека четка за зъби. Почиствайте устата на детето след закуска и преди вечер лягане. След като бебето навърши година и половина, започнете да използвате и паста за зъби - избирайте детските, които са с ниско съдържание на флуорид. Необходимо е много малко количество от пастата за еднократно миене – приблизително с големината на грахово зърно. Тъй като малките деца не знаят как да държат четката е необходимо възрастните да помагат с търкането през първите няколко години. Опитайте се да направите ежедневното занимание по-скоро забавно, от колкото отегчително.

От 6 до 12 месечна възраст не добавяйте сол, захар или мазнини към храната на бебето.

Когато детето е на 1 до 2 години, започнете да го приучавате да пие повече вода, за сметка на сокове. Нека то да хапва повече сирене и плодове.

Три годинки и половина е препоръчителната възраст, когато вече можете да заведете малчугана на зъболекар. Първоначално посещенията могат да бъдат за рутинен преглед или просто детето да свиква със зъболекаря.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари