Брачните двойки били най-щастливи

Брак

Докато отлагате брака смятайки, че това е отживяла и неуместна традиция, се замислете, че отхвърлянето може би е рисковано за здравето. Всъщност експерти по връзките, както и изследователи от цял свят твърдят, че двойките, радващи се на здрав брак, са по-щастливи, здрави и удовлетворени от живота си, в сравнение с тези, които живеят на семейни начала или пък от други, които нямат връзка.

Бракът е панацея за по-добро физическо и психично здраве, твърдят учени.

Бракът ви прави щастливи

Омъжените имат по-осезаемо усещане за благополучие. Австралийски учени установили чрез специална система, че брачните двойки имат среден индекс на щастие 77.3. При тези, които живеят на „брачни начала”, е отчетен индекс 75. Хората, които никога не са се омъжвали, имат среден индекс на благополучие 71.5, докато при разведените той е 68.3 - далеч под средните норми от 75 единици, твърдят учени от Австралия.

Сватба

Омъжените правят повече секс

Според изследвания от САЩ брачните двойки са далеч по-щастливи, защото правят с 30 % повече секс от останалите неомъжени партньори. Освен това сексът при омъжените е много по-качествен и задоволителен. Перфектният секс е плод на много напасвания, разговори и знания за желанията на партньора, с който можете да изследвате и разнообразявате интимния живот. Безспорно сексът е и страхотно релаксиращо средство, което подобрява психическото и физическо здраве.

Брачните двойки живеят по-дълго

Омъжените имали по-ниски нива на смъртност от колкото неомъжените в едни и същи възрастови групи, твърдят проучвания, отново проведени в Австралия.

Причина за това учените търсят в чувството за сигурност и възможността за споделяне в интимното пространство, създадено от партньорите. Освен това решаваща е и грижата, която всеки един от партньорите полага за другия.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Стефан
Стефан
05.07.2013 19:49
"Омъжените правят повече секс" - това е най-грешното нещо от цялата статия
0
0