ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Популярни митове за бременността

Популярни митове за бременността

Популярни митове за бременността
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Българите по начало са суеверни, а когато им дойде време да стават майки стават триста пъти по-вярващи в различните митове, свързани с бременността.

Подбрахме популярните заблуди относно деветте месеца преди появата на бебето:

- Вярно ли е, че не трябва да се пътува със самолет през първото и последното тримесечие на бременността? Може да се пътува по всяко време, но понякога някои авиокомпании могат да ви откажат билет в напреднала бременност от страх да не родите във въздуха, казват в един глас трите най-добри АГ-специалистки в Калифорния д-р Ивон Бон, д-р Алисън Хил и д-р Алейн Парк.

- Вярно ли е, че бременната жена не трябва да милва котки? Единственото нещо, което не трябва да прави бременната с котките, е да сменя тоалетните им, поради риск от токсоплазмоза.

- Вярно ли е, че бременната жена не трябва да влиза в контакт с излъскани с парафин мебели? Абсолютна заблуда, могат спокойно да го правят, рискът е никакъв, твърдят също така американските лекарки.

- Вярно ли е, че бременната жена не трябва да прави секс, да повдига ръцете си над главата, да пипа пръстите на краката си? Заблуда, освен ако личният ви лекар не е предписал подобна забрана поради други медицински причини.

- Вярно ли е, че бременната жена не трябва да се къпе в прекалено топли вани? Този мит е верен, когато става дума за сауни и джакузи с температури над 38.9 градуса.

Популярни митове за бременността

- Вярно ли е, че бременната жена трябва да спи на лявата си страна? Може да спи както пожелае, стига позата да е удобна.

- Вярно ли е, че бременната жена трябва да се храни за двама? Не е точно така, защото са ѝ необходими не повече от 300 калории на ден за плода.

- Вярно ли е, че бременната жена не трябва да яде суши? И това е заблуда, суровата риба, както и суровото месо, могат да имат паразити или бактерии, но подобни случаи са изключително редки. В САЩ се регистрират едва 40 годишно.

- Вярно ли е, че бременната жена не трябва да пие кафе? Заблуда, стига консумацията да е в разумни норми - една чашка на ден няма да навреди на плода.

- Вярно ли е, че когато бременните се разхождат повече, раждането става по-бързо? Заблуда. Ходенето може да ги накара да се чувстват по-свежи, но няма пряко отношение към раждането.

- Вярно ли е, че пикантната храна може да предизвика раждане? През повечето време бременната може да яде всичко, но има определени храни, които трябва да се избягват. Като меките сирена, не пастьоризираните сирена и сирената от сурово мляко. В редки случаи, могат да съдържат бактерията lysteria, която се свързва с причините за аборт и преждевременно раждане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати