ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Кога най-рано се установява бременността

Кога най-рано се установява бременността

Кога най-рано се установява бременността

Денят, в който се разбира бременността, е очакван с вълнение от всяка жена, която иска да стане майка. Много неопитни момичета и жени нямат информация кога най-рано може да се установи наличието на зародиш в утробата.

Най-ранното установяване на бременността става чрез хормона на бременността. Той е наречен гонадропин. Хормонът индикира наличието на зародиш.

Гонадропинът може да бъде открит в тялото на жената още в първата седмица след зачеването. Неговото измерване дава бърз отговор на въпроса настъпило ли е оплождане на зряла яйцеклетка.

През първите 14 седмици след зачеването, стойностите на хормона на бременността се повишават двойно. След това той по естествен начин започва се връщат към нормалните си нива.

Тестовете за бременност, които се продават в аптеките, имат способността да разпознават именно хормона гонадропин.

За по-голяма сигурност се провеждат и кръвни тестове. Те също измерват наличието на хормона.

Кога най-рано се установява бременността

Когато се провеждат кръвни тестове за бременност, специалистите препоръчват кръвта за изследвания да се взема сутрин преди първото хранене за деня. Ако се налага взимането на кръв по-късно през деня, то трябва да са минали поне 4 часа от последното хранене.

Изследването се прави веднъж в рамките на 2 дни. В дните на изследване не се препоръчва физическо натоварване или подлагането на големи дози стрес. Трябва да знаете, че приемът на лекарства също може да окаже въздействие върху точността на резултатите.

Ако сте в такава ситуация, че не можете да си направите тест за бременност в домашни условия или да дадете кръв, то вижте кои са признаците, които ще ви подскажат, че ви очакват едни много специални 9 месеца: повръщане сутрин, промяна в апетита, запек, смущения в честотата на уринирането, лесно се уморявате, безсъние или пък сънливост, капризност, раздразнителност, предпочитание към кисели или солени храни, главоболие, отвращение към никотин и алкохол.

Трябва да имате предвид обаче, че липсата на менструация не е сигурен признак за бременност. Може да не получите цикъл и при заболявания от общ и гинекологичен характер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 6
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Меги
Меги
18.02.2015 16:18
Извенете,може да ви се стори глупав въпросът ми,но мога ли да разбера дали съм забременяла 5 дена след половия акт ?
17
1
Мирослава
Мирослава
26.08.2015 23:00
При мен симптомите се появиха на 3 ден. На 9 ден си направих тест и беше положителен но понеже е много рана бременност втората чертичка беше малко по бледа.
11
2
bebepravka
bebepravka
23.03.2015 16:52
Не! Сигурна съм:)
1
4