Как да отслабнете след бременността

Как да отслабнете след бременността

За всяка жена раждането на детето е не само нови усещания в живота, но и огромно изпитание в емоционален и физически план. Малко са жените, които спокойно понасят промените, извършващи се в тялото им през бременността и след раждането.

Няма нито една жена, която да не мечтае да отслабне след този период. И въпреки многото противопоказания, младите майки често злоупотребяват с не толкова полезни методи за отслабване.

Напълняването по време на бременност е напълно закономерен физиологичен процес, който е заложен от самата природа. Организмът се подготвя за износването и съхраняването на плода, значително се променя хормоналният фон, а в резултат на промените в обменните процеси, мастната тъкан се натрупва в областта на корема и бедрата. Това променя облика на жената и й придава неповторима женственост.

За съжаление, този процес може да бъде многократно увеличаван от самата жена. И до днес битува мнението, че бременната жена задължително трябва да яде за двама.

Но това не е така. Физиологичните процеси по време на бременността са разпределени така, че жената се нуждае от незначително увеличаване на всекидневните калории – най-много с 500. Далеч по-голямо внимание тя трябва да отделя на рационалното хранене, а не на увеличаването на калоричността на храната.

Въпреки лекарските предупреждения и осъзнаването на вредата от всички следродилни "диетични" манипулации, много жени започват строга диета. При това първата, която им попадне под ръка. А в повечето случаи тя не е балансирана и води до изтощаване на организма.

Замислете се: наднорменото тегло е натрупвано в организма в продължение на 9 месеца. Крайно неразумно е да се опитвате да се избавите от мастните наслоения за една седмица. Ако искате да запазите здравето си, вие трябва да се стремите към плавно и равномерно намаляване на теглото.

Небалансираните диети са вредни за организма. След раждането, жената трябва да се възстановява за не по-малко от 2 месеца – тя трябва да се храни нормално, а не да се изтезава с липсата на храна.

Много жени смятат, че по време на бременността те не се нуждаят от физическо натоварване и престават да се занимават със спорт.

Адекватното физическо натоварване през този период е от голямо значение, защото именно то подготвя организма за раждането и стимулира пълноценната обмяна на веществата и кръвотока както в организма на жената, така и в организма на плода.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Bojestvena
Bojestvena
25.04.2012 14:30
Абсолютно безмислена статия ! Аз също неразбрах как точно да отслабнем ! Кой е писал тази статия ?
0
0
анонимен
анонимен
19.12.2011 16:49
и как и къде в тази статия разбираме как да отслабнем?
Нещо аз не разбрах.
освен ала бала приказки нищо конкретно не се казва , а това че за 2 месеца след раждане няма да си върнем килограмите назад го знаем много добре.
3
0