ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Бременност по време на горещините

Бременност по време на горещините

Бременност по време на горещините

За много бъдещи майки лятото е истинско предизвикателство. За жена, която носи тежест около 10 килограма и хормоните й бушуват с пълна сила, високите температури са убийствени.

Никога не се излагайте директно на слънце. Повишаването на температурата на организма на майката води до повишаване на температурата и на бебето, което може да е опасно.

Основно правило за всяка бременна жена през лятото е да е особено внимателна към слънчевите бани. Излежаването на плажа, освен приятно, може и да е полезно, но то крие и редица рискове за здравето.

Подремването на плажа не е добра идея, защото липсата на контрол може да доведе до изгаряния и прегряване. От особено значение е и употребата на слънцезащитни продукти, както и носенето на шапка и очила.

Слънцето е най-силно от 12 до 4 часа. Именно това е идеалното време за следобедна дрямка и или почивка. Ако ви е много горещо най-доброто решение е да вземете хладен душ или да се отдадете на плуване. Водата е чудесен вариант за всяка бременна, не само заради движението което е много важно. Водата отпуска и разхлажда.

Подходящи за излизане навън са сутрешните и вечерните часове. През останалото време най-добре да стоите на хладно място. Важно е обаче да знаете, че прекомерната употреба на климатици и вентилатори също може да ви изиграе лоша шега.

Забравете за тесните и неудобни дрехи. Колкото и да ви е неприятно и да не ви харесват дрехите за бременни със сигурност в името на собствения си комфорт, както и този на бебето.

За това когато коремът ви започне да расте, особено в последните месеци и по време на горещините, не носете тесни и неудобни дрехи. Не прекалявайте с козметиката, не стойте дълго време на едно място и в никакъв случай по време на големите горещини не пътувайте.

Пийте много вода. Основното и най-важно правило, което трябва да спазва всяка бременна, е да пие много течности. Освен приема на вода е добре да пиете и много негазиранни напитки, като сокове, чай, айран и фрешове. Количеството обаче не бива да превишава повече от 2, максимум до 3 литра на ден.

Правилната храна също е важна. През летния сезон трябва да наблегнете повече на пресните плодове и зеленчуци. Консумацията на мазни и тежки храни не е препоръчителна, както и на тестени изделия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Милена Георгиева
О, честно казано, бременност и топлина - това е ужасно! Трябва да се предпазиш от слънцето! Това беше единственият ми нюанс, за който не мислех, преди да се обърна към BioTeхCom. Имам малък здравословен проблем, така че инвитро с ДЯ - за мен това е най-добрият вариант. Избрахме пакет с 2 опита за 6900, (има и други пакети с друго количество опити). Донора си избрахме сами (за разлика от България, където това е невъзможно). И благодарение на Бога, че след 12 седмици (след кризисната седмица) вече ме наблюдава моят лекарят по мястото на пребиваването ми. Просто е невъзможно да пътуваш насам-натам в такава топлина.
0
0