Как спят децата

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k192493
Как спят децата
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Бебетата виждат сънища още докато са в майчината утроба, след двадесет и петата седмица на бременността. След раждането си те спят почти през цялото денонощие.

Не е ясно обаче каква е ролята на сънищата за бебетата. При възрастните те помагат да се направи оценка на изминалите през деня събития. Има теория, според която сънищата на бебетата са генетична памет.

Те я виждат като на кино и това помага на мозъка да се зареди с определена информация, а също така развива чувствата и мисленето на бебето.

Новородените спят през цялото време, като се събуждат, когато огладнеят. Децата не се раждат с регулирани денонощни ритми. Първоначално преобладава деветдесетминутният цикъл на сън и бодърстване.

Как спят децата

Когато са на шест седмици, се проявява четиричасовият цикъл, който е стабилен, докато станат на три месеца. След време, за радост на родителите, детето започва да спи през цялата нощ.

Едва на две години у детето се оформя ритъмът на денонощието. Тогава повечето деца имат нужда от повече внимание преди лягане, защото трудно заспиват.

Въздухът в стаята на бебето, трябва да е между осемнадесет и двадесет градуса. Най-добре е да научите бебето да спи без възглавница. През деня детето трябва да спи на чист въздух.

Ако свикнете бебето да заспива само след като го люлеете в ръцете си, след това ще ви е много трудно да го откажете от този навик. Най-добре бебето заспива в ръцете на майка си.

Ако обаче майката е напрегната и изнервена, това се отразява и на бебето и то не може да заспи и само плаче. В такива случаи е добре да помогне друг член на семейството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати