ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Родителски грешки правят детето пълно

Родителски грешки правят детето пълно

Родителски грешки правят детето пълно

Пухкавите дечица изглеждат много сладки, но един ден те рискуват да се превърнат в пухкави възрастни. Експерти предупреждават, че родителите са в състояние да предпазят децата си от затлъстяване.

Има много често разпространени грешки, които родителите допускат, въпреки че знаят, че това води до напълняване на собствените им деца. Една от тях е да разрешават на хлапето да гледа дълго време телевизия.

Деца от две до пет години не трябва да гледат телевизия повече от два часа дневно. За да си спестят игрите с хлапетата и да могат да работят, често родителите им ги оставят пред синия екран.

Това обаче спомага за създаване на навик за заседнал начин на живот. От телевизията детето постоянно придобива желание да му се купуват нездравословни храни, които се рекламират от екрана.

Родителски грешки правят детето пълно

Друга грешка, която допускат родителите, е да позволяват на детето да избира само менюто си и да яде каквото поиска. Добре е да се разрешава предимно здравословна храна и да се контролират порциите.

Безопасните столчета за хранене, проходилките, люлките и други устройства са забавни и полезни за детето, но го учат от малко да е обездвижено.

За тях става съвсем приемлива идеята, че могат дълго време да се намират само в седнало положение.

Грешка, която допускат някои майки, е да не кърмят бебето, за да не развалят формата на гърдите си. С времето тя се разваля дори да не сте кърмили, тъй като колагенът в гърдите намалява.

Но дете, което не е кърмено, има по-голям шанс да стане пълен възрастен и често е доста пълничко и като малко.

За да могат да си почиват, често родителите извеждат децата в парка, а самите те сядат на кафе в съседното заведение. За здравето на детето е добре да му осигурите голямо пространство за тичане, плуване и игра, което е невъзможно без наблюдение, ако детето е все още малко.

Много родители разрешават на децата си до късно да гледат филми. Децата до три години трябва да спят по четиринадесет часа на денонощие, а децата до пет години – единадесет часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати