ezine.bg»Статии»Семейство»Сватба»Сватбените подаръци по света

Сватбените подаръци по света

Сватбените подаръци по света

В различните страни по света има различни традиции за сватбени подаръци. В Япония е прието на сватбената церемония да се канят всички роднини и от двете страни.

Затова най-подходящият подарък в страната на изгряващото слънце са парите. По този начин младоженците могат да възстановят разходите, направени за пищната церемония.

Но важен е не самият подарък, а начинът, по който е поднесен, затова японците правят ветрило от банкноти, с които веят на младоженеца и булката.

В Япония се смята, че ако много хора ти веят с ветрило от пари, това ще привлече парите към теб. Подобна традиция има в Полша – сватбеният подарък са пари, които се хвърлят във воала на булката.

Сватбените подаръци по света

Французите са любители на сладките и красиви подаръци. От шестнадесети век във Франция има традиция да се подаряват специални бадемови бонбони.

Ако те са опаковани в скъпа кутия, това ще донесе благополучие на младоженците. Китайците са на мнение, че символ на благополучието е червеният цвят.

Затова подаръците си те опаковат в червена хартия. На сватба китайците подаряват фигурки на богове, особено на бога на дълголетието, на радостта и на богатството.

В Танзания задължителен подарък за булката е кожата на лъв. С нея младоженците се завиват в първата брачна нощ. В Малайзия традиционен подарък за младото семейство е твърдо сварено яйце.

Твърдо сварените яйца са символ на финансовата стабилност на бъдещото семейство. Във Виетнам младоженците получават като подарък семки от диня, които са символ на плодородие и богатство.

В Нова Гвинея се смята, че най-добрият подарък за сватбата е прасе. То е символ на богатството и плодородието и е свещено животно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати