ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Подходящ период за забременяване

Подходящ период за забременяване

Подходящ период за забременяване

Когато се замислим дали е дошъл моментът да вземем това толкова важно решение в нашия живот, а именно да имаме дете, все ни се струва, че е твърде рано, че не точно сега му е времето и ред други неща. Но въпреки всичките ни притеснения, си задаваме и въпроса има ли подходящ период за това. Нека помислим заедно.

На първо място спрете да се притеснявате и бъдете в хармония със себе си, намалете стреса и гледайте позитивно на нещата. Знайте, че каквото и да се случи след година – две, вие ще сте същите хора, нещата няма да са се променили кой знае колко. Няма да сте по–готови и по–научени да поемете тази отговорност и да се справите с предизвикателството да бъдеш родител. Знайте, че това е най–прекрасното нещо на този свят, няма емоция с която да се замени този уникален и неповторим момент от живота ви.

Всеки сам взема решение кога трябва да се случи това. Има родители, които вярват в силата на числата, и избират определени месеци и дори година за това. Други смятат, че зодията е много важна за това какъв ще бъде характера на детето. Трети изобщо не го плануват.

Когато става въпрос за планиране на бременност, трябва да се уверите, че сте готови да имате бебе! Има няколко много важни неща, който трябва да имате предвид, преди да решите да имате дете. Когато сте обмислили това добре и отговаряте на всички изисквания, всичко, което ви остава, е намирането на точното време.

Първият признак, по който можете да познаете, че това е точното време за забременяване е силната връзка с вашият партньор. Вие и вашият партньор ще трябва да вземете много важни решения и да направите много компромиси, когато забременеете, когато детето ви расте. Отглеждането на дете е трудна задача и единственият начин да бъдете спокойни, че ще можете да преминете през тези изпитания и премеждия е да сте сигурни в човека до себе си. Ако не сте готови да се ангажирате с него, за останалата част от живота си, то значи, че не сте готови да донесете дете на този свят.

Второто нещо, което не е никак маловажно, е да планирате финансите си. Разходите, свързани с една бременност, а в последствие и с отглеждането на дете, не са никак малко. Понякога са предвидими, друг път-не, но въпреки всичко трябва да сте финансово стабилни. Това не означава, че трябва да отлагате този момент, докато станете милионер.

Другото много важно нещо, което трябва да имате предвид, е вашето здраве. Хубаво е да се консултирате с лекар и да се уверите, че нямате здравословни проблеми и не ви се налага да провеждате някакво лечение. Това е доста важен фактор, за да сте спокойни, че ще имате една здравословна и безпроблемна бременност.

След като помислите за всичко това идва и времето, в което трябва да започнете да следите овулацията си и да се заемете с приятната задача – зачеването на вашето бебе.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нина
Нина
14.02.2012 16:26
Съгласна съм с авторите. Браво за хубавата статия.
2
0