ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Възстановяване на корема след бременност

Възстановяване на корема след бременност

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1520
Възстановяване на корема след бременност
Дървена детска игра за добра памет
Препоръчано за деца:
Дървена детска игра за добра памет
38.00 лв.
Виж ››

Ето, че вашето бебе вече е на бял свят и времето за възстановяване настъпи. И ако си мислите, че сега е моментът да започнете с коремните преси, то трябва да ви разочароваме малко. Да започнете с фитнес и упражнения след раждане се оказва не толкова просто. Всъщност, това може повече да ви навреди, отколкото да ви бъде в полза.

Независимо дали раждането е минало по естествен път, или с цезарово сечение, то упражненията за възстановяване не са първото нещо, с което можете да започнете. Повечето лекари препоръчват да отложите активното физическо натоварване поне 4-8 седмици след раждането. Истинската тайна за изравняване на корема след бременност е да се възстановите от вътре навън.

Какво можем да направим, за да върнем плоския корем след като сме родили?

Кърменето. Всички знаем колко полезно е то не само за вашето бебе, а и за самите вас. Кърменето гори кории, осигурява жизненоважна храна за вашето дете и помага да изравните корема си. След раждане матката на жената е все още доста увеличена, необходимо е време тя да се върне в нормалното си състояние. Когато бебето суче, тялото ви произвежда пролактин, хормон, който предизвиква контракции на матката. Тези контракции спомагат връщането и в нормално състояние и бързо намаляване на коремчето.

Балансирано хранене. Пълнозърнестите храни помагат за премахването на празните калории и осигуряват на организъма ви витамини, минерали и хранителни вещества необходими за правилното му функциониране. Запасете кухнята си с пълнозърнести храни, такива, които съдържат по-малко протеини, нискомаслени или обезмаслени млечни продукти и пресни плодове и зеленчуци. Хранете се често и на малки порции.

Аеробни упражнения. Правете аеробни упражнения поне 30 минути дневно, най-малко пет пъти седмично. Ходене, тичане, колоездене, плуване, аеробиката и каланетиката изгарят значително количество калории за кратък период от време.

Упражнения за горната и долната част на тялото. Тези упражнения са полезни и за коремните мускули. Защото по време на тях се ангажират почти всички групи мускули.

Коремните упражнения. И когато накрая настъпи времето на коремните упражнения т.е. сте се възстановили напълно, започнете с тях, като постепенно увеличавайте броят и сложността им.

Помнете, плоският корем след бременност или няколко раждания отнема време и няма да се случи за една нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest