ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Как да го накарам да не ревнува

Как да го накарам да не ревнува

Как да го накарам да не ревнува

За съжаление, точна рецепта няма. Всеки човек носи своята индивидуалност и това, как избира да се чувства си е само негово решение. Но тъй като ревността е признак на неувереност и несигурност в една връзка, то вие можете да предприемете някои мерки, за да уверите партньора си, че го обичате и държите на него.

Когато човек се чувства обичан и оценен, той не е склонен да ревнува /освен, разбира се, ако няма очевидни причини за това/. Ето защо, постарайте се да му показвате любовта си постоянно. Но по-скоро да я показвате, отколкото да я изричате с думи. Не става дума за любовни словоизлияния и дори би било по-добре да се въздържате от тях, като да ги оставите за по-интимните моменти.

Когато обичате някого, това си личи не само по отношението към него самия, но и по отношението, което имате към нещата, които го вълнуват и които той счита за важни. Така че, интересувайте се от вашия партньор, бъдете наясно с неговите мечти и стремежи, убедения, цели и т.н. Той непременно ще усети това.

Всеки човек се нуждае от одобрението на хората, на които държи. Затова никога не пропускайте да отбележите „положителна точка“, ако вашият партньор я е заслужил. Ако е направил поредната си успешна сделка, поздравете го и се радвайте заедно на неговия успех. Или похвалете външният му вид, ако очевидно е положил усилия за да го подобри. Помнете, че винаги може да се открие нещо хубаво в човека до вас и то трябва да бъде забелязано. Но бъдете искрени, защото лицемерието се хваща лесно, а никой не обича фалшиви комплименти.

А ето и още няколко ценни съвета:

1. Никога не се изказвайте прекалено ласкаво за друг мъж в присъствието на вашия любим. Това ще го обиди много. Ако все пак това се налага, задължително после трябва да вметнете и нещо хубаво за вашия партньор.

2. Когато сте в компания, придържайте се към нормалния любезен тон и не се заговаряйте прекалено дълго с други мъже, особено, ако партньорът ви е на разстояние, от което не може да дочува разговора ви.

3. Избягвайте също и да се обличате прекалено секси. Може би това е стилът ви, но трябва да сте наясно, че партньорът ви го възприема като трик за привличане вниманието на останалите мъже.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати