ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Талисмани, които помагат за забременяване

Талисмани, които помагат за забременяване

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1510
Талисмани, които помагат за забременяване
Музикален плюшен таралеж с проектор и 15 мелодии
Качество без компромис:
Музикален плюшен таралеж с проектор и 15 мелодии
56.00 лв.
Виж ››

Жените в Древна Гърция вярвали, че всемогъщата жена на Зевс, богинята Хера, покровителка на семейството и майчинството, е разпръснала по земята камъни, на които заповядала да защитават и предпазват жените по време на бременност и раждане, както и да помагат за забременяване.

До напредъка на медицината и появата на ултразвука процесите, протичащи в тялото на жената, са били загадка. Тогава е възникнало поверието, че те могат да бъдат повлияни от магията на камъните и минералите.

Ползите на всички талисмани за зачеване, изброени по-долу, се отнасят само за истинските, натурални минерали. Изкуствените им заменители нямат способността да влияят положително върху жената, която иска да стане майка.

Рубин

Рубин помага за забременяване

Има поверие, че ако носиш пръстен с рубин на кутрето, това помага за зачеването, а обици или медальон от рубин са гаранция, че детето ще се роди здраво и силно.

Аметист

За зачеването е добър и аметистът. Смята се е, че бездетно семейство, ако иска деца, трябва да пие от аметистова чаша. В дома на бездетната жена трябва да има статуетки от аметист, тя трябва да го носи близо до тялото си, за което е подходящо аметистовото колие.

Кехлибар

Кехлибарът с млечен цвят подпомага забременяването и запазването на плода. За да зачене, жената трябва да носи кехлибар с млечен цвят на лявата си китка във вид на гривна в продължение на един месец. Когато бебето се роди, за да продължи кехлибарът да го пази, се слага гердан с мъниста на люлката - той ще предпази детето от негативни влияние на чужди хора.

Корал

Корал е талисман за забременяване

Коралът също е определен за благоприятстващ забременяването – той гарантира многодетност и благополучие. Препоръчва се носенето на гердан от корал, който да е почти по врата на жената, която мечтае да зачене. Коралови клонки с форма на човешки фигури се слагат и в креватчето на бебето, за да го пазят от лоши очи.

Тюркоаз

Когато имат проблем със забременяването, жените могат да носят гердан с мъниста от тюркоаз. Той влияе благоприятно върху зачеването и предпазва от загуба на плода.

Яспис

Яспис, особено ако е в зелено, влияе добре на женската полова система и подпомага забременяването. Ясписът спомага за по-лесно раждане и предотвратява кръвоизливи.

Вижте още най-добрата диета за зачеване и аюрведа за зачеване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest