ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Подходящ ден за раждане

Подходящ ден за раждане

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945521k
Подходящ ден за раждане
Безжична преносима и водоустойчива Блутут колона
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безжична преносима и водоустойчива Блутут колона
35.00 лв.
Виж ››

Всеки ден от седмицата носи своето определено послание. Ако ви предстои раждане или ако вече сте се сдобили със своето прекрасно съкровище, то вижте значението на различните дни и как те могат да определят характера на детето.

Понеделник – Луна. Това е неспокоен и променлив ден. На преден план са емоциите и малките капризи, характерни са мечтателност и романтичните нагласи. Луната е символ на женското начало, затова се вярва, че понеделникът е ден, който покровителства жените. Според древни астролози, момичетата родени на този ден ще станат чудесни майки и домакини.

Вторник – Марс. Активен ден, рязък и понякога взривоопасен характер. На този ден са се раждали рицари, борците и героите. В древността вторникът се е считал за тежък ден, в който са започвали войни и сражения.

Сряда: В древността тя е свързвана с Меркурий – покровителят на знанието, писмеността и търговията. Хората родени в този ден са любознателни и възприемчиви към нова информация. Те са хитри и ловки, понякога суетни.

Четвъртък – Юпитер. Преди Юпитер е наричан „звезден крал”, съответно четвъртък е кралски ден. Родените на този ден привличат вниманието на хората и предизвикват уважение. Тези хора се считат за преродени водачи и пазители на закона. От тях са се избирали законодатели и жреци.

Петък – Венера. Петък е ден, който е бил посветен на богинята на любовта, красотата и чувствата. Родените в петък носят хармония, мир и красота сред останалите. На този ден се раждат естети и миротворци, но и пълната противоположност – лакомници и лентяи.

Събота – Сатурн. Този ден се е свързвал с владетелите на подземния мир. В събота се раждат философи и отшелници, които не се вписват в общоприетите рамки и норми. Събота е ден на самопознанието и обособеността.

Неделя – Слънце. Неделята е истински празник, радост и успех, активен и творчески ден. Родените в неделя са подвластни на изкуството, творчески натури, истински активни и щастливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest