ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Как расте коремът по време на бременност

Как расте коремът по време на бременност

Как расте коремът по време на бременност

Коремчетата на всички бременни, растат по различен начин. Въпреки, че няма жена която да не знае това, много от тях се притесняват, че корема им е твърде голям, твърде малък или с неправилна форма. Даже някои жени се опасяват, че размера на корема им може да повлияе на правилното развитие на тяхното бебе. Ето няколко често срещани въпроси и отговори по отношение на размера на коремчето.

Вярно ли е, че размера на корема издава размера на бебето? Това е често срещан мит, че голямото коремче означава – голямо бебе, а малкото – малко бебе. В повечето случаи това просто не е вярно, но някои майки все още се притесняват за това. Например ако сте високи и имате добър мускулен тонус, то много често корема може да не е много забележим. Размера на бебето може да се прецени, не по големината на корема, а по друг физически белег, какъвто е височината на маточното дъно.

Както казахме вече размерът на корема при всяка бременна е различен и расте по различен начин. Има жени, които влизат в дрехите си от преди да забременеят, даже и в седмия месец. Безспорен е факта, че коремчето расте всеки месец, при някои повече, при други по-малко.

Как расте коремът по време на бременност

Влияе ли храната на размера на корема? Понякога даже и тези, които обичат да си похапват, не наддават много килограми и нямат голям корем. Всичко пак си е до индивидуален организъм и метаболизъм. Други пък през първата бременност имат много по-малки коремчета, отколкото през втората.

Размера на корема по-скоро се влияе от количеството амниотична течност. Колкото повече е тя, толкова по-голям ще е коремът на бременната. Тъй като тялото ви става дом за един малък човек, то няма как да не настъпят промени в него и то особено в коремчето ви. По принцип през първите месеци то расте по-малко, а понякога това дори и не се забелязва. За разлика от последните месеци, когато коремчето ви ще расте едва ли не с часове. При 90 процента от случаите коремът се удвоява и дори утроява през осмия и деветия месец от бременността.

Рейтинг

5 23
4 21
3 6
2 11
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати