Кога жената е готова да има деца

Кога жената е готова да има деца

Универсална възраст, за да имате дете няма. Жената е готова да има деца, когато го почувства. Когато осъзнае и реши за себе си, че иска да дарява обич и топлина на някой друг, освен на любимия човек.

Не е задължително да сте между 23 и 25 или над 30. Най-важно е да го искате и да го усетите, а също и да сте намерили човека, с когото искате да създадете семейство.

Ако не сте намерила подходящия мъж, но се чувствате готова, можете да изгледате детето и сама, но най-доброто за него е да израсте в семейна атмосфера – с двама родители.

Това, което трябва да знаете, когато се решите на такава стъпка е, че детето ще поглъща цялото ви внимание, особено в началото. Ще трябва да забравите някои от заниманията си и доста да промените начина си на живот. В това няма нищо плашещо – всичко ще си дойде на мястото.

Кога жената е готова да има деца

Ако сте решили, че искате дете, вие вече знаете, че от деня, в който се появи на белия свят, става вашият приоритет – то винаги ще е на първо място, преди всички и всичко.

Друго важно условие е финансовата стабилност. Това е доста относително, но щом ще поемате отговорността да бъдете майка, трябва да сте сигурни, че можете да осигурите добър живот на отрочето си. Трудно е да се определи какво точно означава стабилен живот – освен пари ви трябва и човек, на когото можете да разчитате за всичко.

Не всеки може да лавира между професия и семейство. Да бъдеш първи в работата, първи у дома, най-добрата майка е доста трудно – получава се на много малко жени. Но не това е най-важното. Както вече стана въпрос, детето трябва да бъде приоритет в живота на своите родители. Помислете добре дали сте готови да се откажете от мечтата за невиждана кариера в името на отрочето си.

Притесненията ви дали ще бъдете добър родител са излишни – никой не знае това преди да има деца. Добрият родител може да каже, че е такъв след много години, едва когато детето му вече не е дете.

Щом искате да имате детенце просто бъдете всеотдайни, това е едно добро начало.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати