Криза на средната възраст

Криза на средната възраст

Според психолозите, кризата на средна възраст е моментът, в който осъзнаваш, че част от живота ти е отминал и има неща, които никога повече няма да ти се случат. Някои хора я преживяват доста тежко – трудно приемат, че годините са минали и решават, че това което имат, им е абсолютно недостатъчно.

Опитват се да започнат живота си отново. Други избобщо не преживяват чак такива драми – осъзнават как стоят нещата, приемат ги нормално – за тях животът си продължава такъв, какъвто е бил до сега.

Как да разберете дали страдате от криза на средната възраст?

При мъжете често в такива моменти се появява неистово желание да показват колко са мъжествени, потентни и силни. Обикновено започват да изпитват влечение към другите жени – понякога го превъзмогват, друг път се поддават на изкушението.

При жените, които са в криза, в такъв момент се задава въпросът „Дали съм достатъчно секси? ”, „Още ли привличам мъжете? ” и куп други подобни въпроси, които както и при мъжете, понякога завършват с още по-силна любов към законната им половинка, а друг път - с изневяра.

Криза на средната възраст

Друг признак е промяната във външния вид – рязка и внезапна. Изведнъж мъжете и жените в криза решават, че са млади и се опитват сякаш да го докажат сами на себе си с много дръзки прически или смяна на гардероба и стила на обличане.

Започват да се вземат и импулсивни решения – нещо което до този етап е било непознато. Появява се и силно желание да са "в крак с модата", да са на „горещите места” – всичко старо и добре познато започва да им се вижда все по-скучно и много често губят интерес към него.

Хората в криза се сещат за приятели, които не с виждали от младини и започват да им звънят, да се интересуват от тях.

Никой не е застрахован как ще я преживее тази криза на средната възраст – може да премине спокойно, без излишни емоции, но може да бъде толкова бурно, че хората около този човек да се чудят – изобщо познавали ли са го някога.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти