Как да заченем по-лесно

Как да заченем по-лесно

Ако сте решили да навлезете в най-решителния етап от живота за една жена, а именно бременност и раждане вижте някои правила, които трябва да спазвате преди зачеването.

Дайте възможно най-добрият старт на своето бебе, придържайки се към определени навици поне 6 месеца преди зачеването.

Включете в дневното си меню продукти богати на фолиева киселина, цинк, селен, мастни киселини, витамин С, комплекс В и Е. Измивайте и белете много добре плодовете и зеленчуците, за да премахнете пестицидите от тях. По възможност ползвайте екологично чисти храни.

Големите количества кофеин имат значение за безплодието не само при жената, но и при мъжа. Ограничете се до 300 мг кафе на ден, но имайте предвид, че някои лекари препоръчват 100 мг.

Според последните изследвания жени, които приемат по повече от половин чаша дневно черен или зелен чай, увеличават значително своите шансове за забременяване.

Понякога необходимите за организма вещества не могат да се набавят само от храната. Препоръчва се и прием на добавки, но преди да започнете да ги приемате най-добре се посъветвайте с лекар.

Жените се нуждаят от допълнително количество фолиева киселина, още от деня в който решат да заченат до 12 седмица на бременността.

Желязото също е много полезно и дори е включено във витамините на бременните.

Телесното тегло играе голяма роля. Ако страдате от излишни килограми, трябва да знаете, че сте застрашени от синдрома на поли кистозните яйчници и опасността от спонтанен аборт. Жените с тегло под нормата имат проблеми с овулацията, а в някои случаи е невъзможна. Затова преди да забременеете се постарайте да влезете в нормалните килограми.

Мъжете и жените имат нужда от нормално физическо натоварване, поне 5 пъти в седмицата. То подобрява циркулирането на кръвта, включително и през репродуктивните органи. Жените задължително трябва да осигурят добър приток на кръв към своите яйчници.

Контрацептивите трябва да се спрат поне 3 месеца, преди планираното зачеване.

Дамите задължително трябва да пресметнат своите дни на овулация, защото това е периодът, в който възможността за зачеване е най-голяма.

Рейтинг

5 5
4 6
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
с.а.
с.а.
29.07.2015 15:17
Спина бифида
0
0
Т.А.
Т.А.
02.08.2013 18:18
Тази статия е поредната глупост, която някои е решил да съчини защото е нямал какво друго да прави или защото някой "шеф" му е наредил да напише нещо което звучи достоверно. Освен всичко сами си противоречите в статията! След като не трябва да се употребява кофеин, как така зеленият чай подобрява възможностите за зачеване??? Би трябвало да бъде пределно ясно на всички хора със средно ниво на интелигентност, че нищо в прекомерни количества не е полезно, същото важи за кафето и за зеленият чай.
Относно наднорменото тегло, естествено че това също не е полезно но, това със спонтанният аборт е пълна измишльотина. Напротив, жените с под-нормено тегло по-често изживяват спонтанен аборт.
Единственото вярно в тази статия е нуждата от фолиева киселина поне месец преди зачеването и то киселината няма нищо общо със самото зачеване, а ще намали риска от бифида спина при плода.
Моля всички самоуважаващи се хора да престанат да четат и да вярват на глупостите изписани в интернет и вестниците!
Най-малкото защото някоя жена ще реши, че не може да зачене защото не си е обелила краставицата!
17
0