ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Няколко неща, които той се страхува да ви каже

Няколко неща, които той се страхува да ви каже

Няколко неща, които той се страхува да ви каже

Има неща, които мъжете не се осмеляват да кажат и такива, които не искат вие да знаете, защото се страхуват. Ето какво още „крият” мъжете от жените си:

1. Никога не би ви казал, че не харесва приятелката ви. Колкото и да не иска да се виждате с нея и да не я харесва, не би се осмелил да ви го заяви в прав текст – може би, за да не ви обиди или за да не се скарате.

2. Не обича колко много споделяте с приятелките си. Това се отнася особено за въпросите свързани със секс. На тази тема мъжете са много чувствителни.

3. Заглежда се по други жени – това в никакъв случай не означава, че ще ви изневери или че не ви обича. Той си мисли, че вие не го забелязвате и че неговите случайни погледи към други жени си остават тайна. Рядко се случва жена да не забележи къде гледа любимият й, но дори да му кажете нещо, едва ли би си признал.

4. Имат нужда от комплименти. Мъжете също са суетни и то доста. Комплимент за външния му вид, например, определено ще му повдигне духа. Не само дамите държат на красивите думи. Както вие не бихте му казали, че искате да ви направи комплимент, така и той не би го заявил.

5. Мъжете са несигурни. Свикнали сме със стерeотипа, че мъжете не се страхуват от нищо и когато става дума за връзки, изобщо не изпитват никакви притеснения. Това не е така.

Мъжете се притесняват за същите неща, за които се притесняват и жените, но не го споделят. Терзаят се дали сега е моментът, когато трябва да кажат „Обичам те” или ще избързат, как ще го възприемат вашите родители.

6. Мъжете се „изключват”. Когато разговорът не им е интересен (или вашият монолог), мъжете имат способността да спират да чуват за какво им се говори, без това да си личи.

Умението да слушаш, но да не чуваш е специално – гледат ви разбиращо и много внимателно, кимат с глава, а едновременно с това си мислят за неща важни за тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
донка
донка
02.12.2014 19:16
Мажете нямат същите чувства като нас жените те гледйт мач а ние не вадете си извод
0
2
Ааааа
Ааааа
03.03.2015 11:55
Аз съм жена и гледам мачове. Понякога се изключвам от разговор, който не ме касае, разбирам защо го правят и мъжете. Мога да приема негови занимания и интереси, без да правя драма, както е логично да го прави и той. Всичко е въпрос на интелект и психология, останалото е дребнавост и търсене на поводи за разправии.
2
0
Lilana
Lilana
16.07.2012 12:12
Интересно, всичко това е крайно вярно и за мен - пък не съм мъж.В края на краищата, всички сме хора.Стига с това разделение на половете.Жените искат същите неща, които и мъжете.Просто едните си признават - другите-не.Едните злоупотребяват,другите -не.Заглеждат се и мъжете, заглеждат се и жените,чувства имат и едните и другите.Едните страдат, другите -също.Едните плачат -другите също.Най-голямата грешка,която всички правим е като лепнем етикета на някой "ти си мъж" и "ти си жена" - оттам тръгват всичките предубеждения и в секса и в отношенията въобще.Още повече,че и сами си вярваме и се самоубеждаваме в тези иначе очевидни полови разлики - но, повярвайте, повече си приличаме, отколкото предполагате:)
6
0

Свързани рецепти