Подходящи упражнения за преди раждане

Подходящи упражнения за преди раждане

Упражненията, преди да сте родили могат да ви накарат да се чувствате по-добре. Te променят химията на мозъка и стимулират производството на ендорфини, които пряко засягат вашето настроение. Tова може да ви осигури по-добър сън и намален стрес, просто можете да откриете себе си в добро състояние. Стресирани жени предават напрежението на всички части на тялото си и така изтощават организма си преди раждането, което не е никак лесно.

Упражненията по време на бременността ще ви помогнат по-добре да устоите на изпитанията, които ви предстоят. Процесът на самото раждане изисква енергия, издръжливост, решителност и добра тренировъчна програма, която може да увеличи готовността за това невероятно преживяване.

Преди началото на каквото и да е натоварване, трябва да обърнете внимание на това до каква степен сте били физически активни по време на бременността. Никой не очаква от вас да поставите нов световен рекорд. За това се старайте да се натоварвате с упражнения, които не ви причиняват дискомфорт и тежест.

Много жени се радват на танци, плуване, водна аеробика, йога, пилатес, каране на велосипед или ходенето пеша. Плуването е особено привлекателено, тъй като ви дава чувството на безтегловност. Опитайте комбинация от аеробика и упражнения изискващи сила и гъвкавост, като избегнете подскачащите движения. Започнете бавно.

Ходене

Едно от най-добрите сърдечно-съдови упражнения за бременни жени, които скоро ще родят е ходенето. То не шокира коленете и глезените. То е безопасно през деветте месеца на бременността. Много експерти препоръчват ходене. Лесно е да променяте темпото, да добавяте изкачването на хълмове и да увеличавате постепенно разстоянието. Винаги започвайте с бавно ходене, за да раздвижите мускулите си и завършвайте с такова за да намалите стреса от внезапното охлаждане след разходката.

Плуване

Експертите приветстват плуването като най-добрият и най-безопасният спорт за бременни жени. Плуването е идеално, защото то упражнява както големите мускулни групи (ръцете и краката), предоставя добри сърдечно-съдови ползи, и позволява на бременни жени да се чувстват безтегловно, въпреки допълнителното тегло особено в края на бременността.

Йога и пилатес

Пилатес упражненията съчетават в себе си уникалени техники на дишане и пози, с които цялото тяло се раздвижва, докато Йогата си служи с разтягане и дихателни техники за тонизиране на тялото ви, докато успокоявате ума си. Въпреки това, не всички йога и Пилатес упражнения са безопасни за бременните жени.

Упражненията на Кегел

Тазовото дъно поддържа пикочния мехур, матката и червата. Добавеното тегло на матката по време на бременност може да я разтегне. Превенцията е най-доброто лекарство. Кегел упражненията са свързани със стягане и отпускане на мускулите на малкия таз, подобно на спирането на потока от уриниране. Стегнете и отпуснете мускулите няколко пъти на ден.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати