Как се зачева момче

Как се зачева момче

Всяка една двойка, която очаква дете желае то да бъде здраво и всичко с раждането да бъде наред. Ако все пак имате конкретни предпочитания към момче, вижте някои съвети, които биха помогнали за зачеването на мъжка рожба.

Още древните гръцки учени са вярвали, че зачеването на точно определен пол е напълно възможно. За тази цел обаче, трябва да се изчака определен момент от годината. Според техните твърдения, момчета се зачеват през лятото и пролетта, а момичетата – през есента и зимата.

Германците пък смятали, че сексът в сухо време допринася за зачеване на момче, а в дъждовно време – за момичета.

В наши дни германски учени стигат до теория, която гласи, че правенето на секс в точния ден на овулацията може да помогне за мъжка рожба, защото мъжките хромозоми са много активни, а женската хромозоми са по-упорити. Това означава, че в деня на овулацията е силно възможно мъжките хромозоми да оплодят яйцеклетката. Съответно, ако двойката иска момиче трябва да прави секс два дни преди овулация.

Преди половин век френски учени разработват много лесна диета за бъдещата майка. Ако жената иска момче, най-добре да наблегне на храни с високо съдържание на калий, които да имат повече сол.

От Нова Зеландия идва една изключително интересна теория. Учени от там са убедени, че тялото на всеотдайни и активни жени, които се справят с емоции и различни стресови ситуации има повече тестостерон. Това означава, че е силно вероятно тези жени да родят момче.

Днес има различни диети, които могат да допринесат за зачеването на дете от определен пол. Не е сигурно дали са научно обосновани, със сигурност няма да ви навредят.

За да роди момче, жената трябва да започне да се храни с пикантни ястия, овкусени с много подправки, всякаква риба и месо. Трябва да се предпочитат продукти като леща и картофи, зърнени и бобови култури. От плодовете полезни са банани, праскови, портокали, кайсии и сушени сливи и смокини. Разрешените напитки са чай, кафе и минерална вода, червено вино и бира, но в много малки количества.

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Диана
Диана
29.02.2016 11:35
Ха,дъщеря ми е зачената през май,синът ми-през декември!
1
0
Ани
Ани
28.01.2014 22:54
Трудно можеш да определиш какво ще създадеш. Но има някои неща които понякога работят. Като се вземе предвид, че сперматозоидите определят пола на бебето. И че тези със У са по бързи, но живеят по кратко, тези с Х пък живеят по дълго. от там си правете сметките спрямо овулация и т.н.(Може да има разни аномалиии така, че това не важи за всеки ;) )
1
0
Ели
Ели
02.01.2014 09:40
Абсолютни глупости!
12
2
iddi
iddi
07.11.2013 22:15
Имам и момче и момиче,ама по един начин са зачевани-какви са тези измислици!
5
1
ник
ник
13.10.2013 23:01
може и на ромбоиди с кръгли триъгълници :)
хахахахах
1
1
s ime
s ime
24.09.2013 18:41
Е това за чорапите ми хареса,само неразбрах на карета ли да са,или на чертички? :)
0
0