Как да разпознаваме подготвителните контракции

Как да разпознаваме подготвителните контракции

Нито една жена не би искала да пристигне в болницата твърде рано или да започне да ражда в колата, на път за родилното. За това е хубаво всяка бременна жена да бъде наясно с две неща, а именно каква е разликата между родилните (истинските) и подготвителните контракции.

Най-голямото и най-честото объркване, когато става въпрос за раждане е да се разграничат истинските от фалшивите контракции. Когато наближава датата на вашият термин много често при бременната се появяват контракции, които създават леко неудобство и са с много по-малък интензитет, такива контракции се наричат подготвителни и те са безопасни защото имитират лъжлива родова дейност. За разлика от истинските родилни контракции, които са МНОГО болезнени и когато настъпи пика им дори не можеш да си поемеш въздух от тях.

Подготвителните контракции при някои жени могат да се появят дори и в средата на бременността, но в почти 80 процента от случаите това става в нейния край. Тези контракции се появяват не регулярно т.е. може през ден или повече, може по няколко на ден, през различни интервали от време.

Истинските родилни контракции са на равни интервали от време, като времето между тях постепенно се скъсява. Ако вие ще раждате за пръв път и вашите контракции са на 10-15 минути не е нужно веднага да се втурвате към родилното, защото за разлика от второто раждане, при първото родилния процес започва много по бавно. Естествено трябва да обсъдите това с вашия лекар, защото вашият случай може да е по-специален.

Подготвителните контраакции са съпроводени с леко стягане на корема, при което той се втвърдява и се появява леко усещане на тежест в областта на гръбнака и кръста. Те продължават няколко секунди и след като отшумят, започвате да се чувствате по същият начин по който сте се чувствали преди те да настъпят. Чрез тези така наречени лъжливи контракции, тялото на жената се подготвя да изтласка плода по родовите пътища. Характерно за подготвителните контракции е, че при повечето жени те се появяват предимно вечер и много рядко са съпроводени с лека болка.

При една безпроблемна бременност подготвителните контракции не са нещо обезпокояващо, но все пак ако ги усещате повече от 5-6 пъти на ден е хубаво да се консултирате с лекаря, който проследява вашата бременност. Или пък ако усетите силна болка или нещо друго необичайно, като изтичане на вода или леко кървене незабавно се обадете на вашият лекар, защото може великия момент да е доста близо.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати