Забременяване след раждане

Забременяване след раждане

Всяко раждане на дете се отразява на организма на жената. Преди да е минало известно време е желателно жената да не забременява отново. На репродуктивните й органи ще им бъде необходимо време, за да са отново готови да износят новия плод.

Матката и шийката на матката имат нужда от време, също за да се възстановят. Ако прибързате и вашите органи не са се възстановили от раждането, следваща бременност може да завърши дори с аборт. Различни изследвания показват, че за жената е добре да изчака поне 5 - 6 месеца – в противен случай тя, както и бъдещето бебе ще са изложени на много рискове.

Според по-голямата част от лекарите, половият контакт не е препоръчителен до 6 седмици след раждането. Във всеки момент след раждането на бебето ви, можете да забременеете отново.

Ако все пак забременеете, обърнете се към лекар, за да ви посъветва как да изкарате сигурна и спокойна бременност, въпреки малкият интервал от двете износвания. Съществува мнението, че докато майката кърми, не може да забременее.

Има подобен метод. Нарича се Лактационна амонорея, но не можете да сте убедени, че няма да се случи нищо. Този метод се използва като контрацептив, само когато майката кърми своето бебе, все още не са включени други храни към менюто му и докато времето между две хранения не се увеличи.

За да сте по-спокойни и да можете да водите нормален полов живот без притеснения, обърнете се към лекаря си и се поинтересувайте какви са начините за контрацепция за жена, която кърми. Най-вероятно ще ви препоръчат спирала (не е подходяща за жени, които са родили секцио), кондоми, таблетки, които съдържат прогестерон, тъй като те не вредят нито на кърмата, нито на бебето. Кога е най-подходящо да започнете да се предпазвате от евентуална нова бременност, най-добре ще ви каже вашият гинеколог.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати