ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Пътуване по време на бременност

Пътуване по време на бременност

Пътуване по време на бременност

Много от бременните жени имат някои опасения относно това, как пътуването би се отразило на тяхното състояние. Пътуването по време на бременност независимо дали то ще е с кораб, влак, самолет или кола не е нещо невъзможно, стига да имате благословията на вашият лекар.

Както вече разбрахте, освен ако нямате усложнения при бременността си или друг медицински проблем, то няма причина да си седите у дома. Трябва само да планирате няколко неща свързани с вашето пътуване, като да си осигурите безопасност и комфорт. Въпреки че, пътуването може да бъде напълно безопасно по време на бременността, вие ще трябва да вземете някои допълнителни предпазни мерки.

Първото нещо което трябва да направите е да се консултирате с лекаря проследяващ вашата бременност. Ако той не намира нищо нередно във вашето състояние или след допълнителни тестове сметне, че всичко е наред, то нямате проблем. Но, ако сте от жените в групата на рисковите бременности, то може би ще трябва да се въздържите от пътуване. За това дори и рискът да е минимален за вас и вашето бебе е по-добре да си останете в къщи.

Второто нещо което трябва да предвидите е предстоящите прегледи, изследвания и тестове. Всички знаем, че те не са никак малко по време на бременност и се правят през точно определени етапи от нея. За това, ако планирате пътуване и то за по-продължително време не ги пренебрегвайте. Попитайте вашият лекар какво ви предстои и се съобразете с него.

Не забравяйте да вземете със себе си всичко, което е свързано с вашето медицинско състояние. Ако сте в края на бременността не забравяйте да вземете и вашият ръчен багаж необходим за постъпване в болница. Запознайте се предварително с болничните заведения, които са по пътя ви и на мястото на което отивате. Така в случай на нужда няма да се лутате излишно и ще знаете към кого да се обърнете в случай на нужда. Уверете се, че сте взели всички лекарства и рецепти които са ви необходими.

Не забравяйте да предвидите в маршрута си, ако той е твърде дълъг, места на които да можете да си починете. Всички знаем, че почивката е от съществено значение за вас и вашето бебе, а продължителното време седнали може да ви предизвика нежелан дискомфорт.

Пътуването със самолет е безопасно по време на бременност и повечето авиокомпании допускат, пътуващи бременни дори в осмия и деветия месец. Само, че ако сте решили да се предвижите по въздух в деветия месец ще ви е необходимо да представите медицинска обосновка от вашият лекар.

Хората вече пътуват повече от всякога. За това, ако сте бременна и се радвате на една прекрасна и спокойна безпроблемна бременност, то няма основателна причина да се откажете от пътуването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати