ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Как расте бебето по време на бременност

Как расте бебето по време на бременност

Бременност Корем

1 месец – зародишът (така го наричат лекарите) е голям около 5 мм и прилича на бобено зрънце – така започва развитието на живота.

2 месец – през този период бебето ще порасне и ще стане около 30 мм. Във втория месец бебето започва леко да се оформя и в края на същия период вече прилича на мъничко човече, развиват се органите, тъканите, храносмилателната му система. Започва лека полека да се развива и мозъкът.

3 месец - през тези четири седмици бебето вече е оформило част от вътрешните си органи. През този период, плодът (вече не е зародиш) ще порасне и в края на периода ще бъде около 10 см и ще тежи 4 пъти повече от началото на миналия месец. Съвсем леко започва да прави движения, но тъй като са наистина много леки, все още не ги усещате – съвсем скоро и това ще стане.

4 месец – плодът е вече 200 г и в края на периода и е пораснало с цели 9 см – в края на четвъртия месец, бебчето е 19 см. През тези няколко седмици органите на плода ще се научат да бъдат „едно цяло” – сърцето ще се сработи с нервната система. И вече можете да видите какво бебче ще родите – момченце или момиченце.

Бременност

5 месец – човечето във вас вече прави разходки и то обикновено, когато спите най-сладките си сънища. Нервните клетки на бебето вече са се развили. Тежи около 520 -560 г и е с дължина цели 28 см.

6 месец – мама вече се пита кога ще дойде този дългоочакван момент на раждането, бебето значително започва да й тежи. Съвсем нормално – в края на периода, то е вече цял килограм, с дължина 35 см. Бебето става все по-активно, вече чува и може да отваря очички.

7 месец – бебето е почти 40 см и тежи около 2 кг, на майката все повече й тежи, но още малко търпение. Вече усеща движения и звуци и инстинктивно ви дава знак дали му харесва или не чрез потупване, ритване с краче или побутване с лакът.

8 месец – в края на 8- месец бебето е 45 см и тежи около 2кг и 400 г. Бебето вече е бебе и чака с нетърпение да излезе, за да го обичат и да го гледат. Диаметъра на главичката е около 9, 2 см.

9 месец – тежи около 3 кг 300 г и 3 кг 500 г, дължината му е около 50 см и съвсем скоро вече ще бъде в ръцете ви. Кожата му е гладка, а не набръчкана, органите му са добре развити. Мозъкът му тежи около 320- 350 г. Остава само да ви зарадва с появяването си.

Рейтинг

5 4
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати