Люто и бременност

Люто и бременност

Казват, че консумацията на пикантни храни в края на бременността може да помогне за стимулиране на раждането. Ако пикантните храни можеше да предизвикават преждевременно раждане, то ние щяхме да сме свидетели на много на такива случаи в различните части на света. Освен ако имате проблеми с гаденето или киселините в стомаха, пикантни храни не са вредни да се ядат по време бременност.

Няма никакви доказателства, че лютото в действителност предизвиква родова дейност, дори и при жените които преносват своите бебета. Знаем, че много жени се опитват да предизвикат раждане с яденето на някаква храна, но едва ли пикантните продукти са подходящи за тази цел.

Някои експерти дори вярват, че храната, която ядем по време на бременност и кърмене може да помогне на бебето ви да свикне с вкуса и. Вкусовите усещания на жената се променят рязко по време на бременността, според едно скорошно проучване 85 процента от жените, които започват да си похапват повече люто през този етап от живота си носят момчета.

Люто и бременност

В продължение на поколения, пикантните храни, са имали репутацията на засягащи бременността. Добрата новина е, че пикантните храни са безопасни за бременните жени и по-голямата част от твърденията за ефекта им върху бременността не намира основание в научните изследвания. Въпреки това, някои бременни жени може да се наложи да избягват пикантни храни, ако изпитват определени симптоми или дискомфорт след консумацията им.

Храненето с пикантни храни по време на бременност е безопасен за развитието на плода. Лекарите и медицинските власти, препоръчват бременните жени да избягват да ядат сурово месо или някои морски дарове, риба с високо съдържание на живак като риба меч, скумрия, акула или непастьоризирано мляко и млечни продукти, сокове, алкохол, билкови чайове, храни с прекалено големи количества кофеин, големи количества черн дроб, неизмити плодове и зеленчуци. Тези храни могат да предизвикат вродени дефекти или заболявания, които могат да навредят на бебето. Пикантни храни, обаче, се считат за безопасни за ядене, докато сте бременна.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати