Да си възвърнем фигурата след раждане

Бременни

Отслабването след раждане не е никак лесна задача. Бъдещата майка е отрупана с нови задължения и рядко има свободно време за себе си. Все пак не е невъзможно да се свалят натрупаните килограми, изисква се постоянство и търпение.

Лекарите препоръчват, жените които са родили да изчакат поне четири месеца преди да се подложат на физически натоварвания. Ако кърмите, хранителните ограничения също не са препоръчителни. Жената трябва да се храни разнообразно и да си набавя важни хранителни вещества, витамини и минерали.

Все пак трябва да се съобразявате с количеството храна, което консумирате. Вече не сте бременна и не бива да се храните като за двама.

Пийте повече вода, защото тя премахва токсините и излишните мазнини, почиства лимфните възли и засилва метаболизма. Твърди се, че разтопената студена вода е изключително полезна за отслабването. Може да си я направите много лесно – вземете двулитрово шише с вода и го поставете във фризера, а след това размразете водата.

Вода

След като отминат първите месеци, може да започнете с активните физически натоварвания. Наблегнете на коремни преси за стягане на корема, упражнения за крака и дупе. Тичането е много полезно, но ако не може да се разделите със своето малко съкровище наблегнете на разходките с него. Дългите разходки в парка ще са полезни и за вас и за бебето.

Ако спрете да кърмите, вече може да започнете и диета, която ще ви помогне с отслабването. Избягвайте пържените и мазни храни, увеличете приемът на плодове и зеленчуци. Заменете газираните напитки с прясно изцедени натурални сокове. Ограничете сладките изделия, за сметка на това изпивайте по един чай с лимон.

Не на последно място, не бива да забравяте за секса. Много жени смятат, че сексът след раждане не е полезен. Това не е така, просто трябва да се изчака определено време. Когато се възстановите от раждането, може да подновите сексуалните контакти. Това е най-приятния начин за отслабване, не се притеснявайте да го практикувате. Именно сексът подпомага отслабването в най-проблемните области, като корем и бедра.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати