ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Смукането на палеца или биберона

Смукането на палеца или биберона

Смукането на палеца или биберона

Най-големият аргумент на повечето експерти и педиатри по въпроса за ползването на залъгалки пред смученето на палеца или пръстите е, че залъгалката много по-лесно може да бъде отнета от детето, отколкото пръста. Та нали пръстите ни са винаги с нас, те няма как да бъдат скрити или изхвърлени.

Да успееш да отнемеш от детето залъгалката, може да работи на теория, но на практика не е точно така. Има много родители които срещат огромен проблем пред себе си когато се опитат да откажат детето си от биберона.

Някои експерти твърдят, че за ортодонтските залъгалки е по-малко вероятно да доведат до проблеми със зъбите, но Американската академия по детска стоматология твърди, че смученето на палеца, пръста или биберона засяга зъбите по един и същи начин.

Основната причина децата да предпочитат смучене на палеца и показалеца пред биберон-залъгалката е, че не е необходимо непрекъснато детето да чака някои да сложи биберон в устата му, когато то се нуждае от него, за да се успокои. Пръстите или палеца, винаги ще му бъдат на разположение, така че то наистина може да ги използва когато има нужда.

Въпреки че е хубаво да се мисли за избора, дали бебето ви ще използва биберон-залъгалка или ще смуче палеца си, в действителност вашето бебе прави този избор и предпочита едната или другата алтернатива. В действителност, не са малко и случаите в които децата на които им е отнета бибероната да започат да смучат палеца или пръста си.

А е фактът, че смученето на палеца и използването на биберон-залъгалка може да се превърне в продължителен навик, понякога и до първи клас. И имайте предвид, че Американската академия по детска дентална медицина казва, че смученето на пръстите, палците и бибероните е напълно нормално за бебета и малки деца и, че повечето деца спират преди това да и навреди, то не винаги се оказва така.

Така че не забравяйте, че с помощта на биберон-залъгалката или смученето на пръст или палец, ако това е, което вашето бебе предпочита, е нормално в първата година на бебето и по-голямата част от децата се отказват лесно. Ако тази зависимост остане и след това е добре да започнете да се борите с нея от по-рано.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати