Витамини за кърмачки

Шише с кърма

Кърмата осигурява здравословни ползи за бебето, тя съдържа шхранителни веществащ за растежа и развитието му и поддръжка на имунната му система. Кърменето се свързва също така със здравето в дългосрочен план както за майката, така и за бебето. Кърмата осигурява повечето от хранителните вещества, от които бебето се нуждае естествено, но някои добавки на витамини може да се окажат необходими в зависимост от диетата на майката и други условия, които влияят върху състава на кърмата.

Мултивитамини

Въпреки че майчиното мляко е богат източник на хранителни вещества за бебето и ще съдържа повечето от витамините, от които то се нуждае, ако диетата на майката е непълноценна, допълването и с мултивитамини може да бъде необходимо да се гарантира, че всички хранителни вещества ще достигнат до бебето. Пренаталните витамини осигуряват допълнителни минерали, които помагат за костното развитие на бебето и може да се приемат при кърмене.

B-комплекс

Стрес - витамин В-комплекс. Недостига на витамини от група B може да доведе до депресия и промени в настроението. Тези витамини са от съществено значение за процеса на производство на енергия в организма, което е важно за заетите и кърмещи майки.

Витамин D

Витамин D е с ниско съдържание в кърмата. Излагането на слънчева светлина увеличава нивата на витамин D обаче, в северните райони на страната, както и през времето, което няма достатъчно слънце, бебето може да бъде изложено на риск от недостиг на витамин D. Рахит е рядко заболяване, причинено от дефицит на витамин D.

Витамин C

Кърмене на бебето

Витамин С е с ниско съдържание в майчиното мляко и като допълнение към хранителните вещества се препоръчва за кърмачките. Освен, че е важен витамин, необходим за основни метаболитни функции, витамин С е необходим също така и за възстановяване на кожната тъкан, която може да бъде подкрепа за кърмещите майки.

За поддържане на здравето и произвеждането на питателна кърма, кърмещите майки трябва да бъдат сигурни, че ядат добре балансирана диета, че са адекватно хидратирани и добре прочистени.

Но, много експерти са съгласни, че дори и да правите всички тези неща, те може да не са достатъчни, за да се гарантира, че сте здрава майка и бебе. В резултат лекарите препоръчват кърмещите майки да допълват своите диети с добра доза мултивитамини.

Рейтинг

3.8
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари