ezine.bg»Статии»Семейство»Сватба»Романтични сватбени обети

Романтични сватбени обети

Сключване на брак
Четка за ефективно премахване на власинките
Практичен аксесоар за вашия дом:
Четка за ефективно премахване на власинките
15.00 лв.
Виж ››

Един от най-важните и вълнуващи моменти за младоженците е изричането на обетите. Тези няколко изречения, които влюбените си казват и обяснението в любов, което правят един към друг, е изключително трогателен и съществен момент от цялата сватбена церемония. В няколко думи се крият най-милите и топли чувства на булката и младоженеца.

Независимо от това как са подредени думите, какво си казват, правилно ли е структурирано изречението има ли някъде грешка – това, като че ли е единственият момент от цялото сватбено тържество, в който няма никакво значение как звучи на останалите и дали всичко е „по конец”. Тук чувствата и любовта заемат мястото на суетата и егото и поднасят на цялата зала и всички гости един прекрасен момент на истинска интимност между двамата влюбени младоженци.

В различните държави има различни традиции за провеждането на сватбите, както и за изричането на обетите. В Русия, например, младоженците казват своите сватбени обети докато тече църковният брак. Двамата влюбени са на специален килим, където по традиция са коронясани точно като кралски особи.

В Англия пък, сватбените обети се казват често пъти преди да се влезе в църквата – идеята е в това, че всеки може да види как двамата се обясняват и вричат един на друг. В Шотландия за романтични сватбени обети се приемат думите на младоженците, които си казват по времето, когато се сгодяват. Всъщност те обявяват своите намерения да се оженят и обясняват защо искат да го направят.

Сватбени обети

Липсва споделяне на обети според японската сватбена традиция. Както в почти всичко останало и в този ритуал, японците имат съвсем друга представа за нещата – вместо обети, те си поднасят традиционната за техния народ напитка саке. Всеки от тях изпива по една глътка от 3 чаши, след което чашите се поднасят на родителите им в знак на уважение.

У нас сватбените обети не са в традиционната сватбена церемония, но това не пречи младите влюбени да разчупят традицията с нещо по-ново и различно. Най-ценното от сватбения обет действително не са думите или с колко много романтика са изпълнени те, най-ценното е казаните слова да бъдат спазвани цял живот. Именно за това е от такова значение всеки от младоженците да напише каквото чувства сам, а да не разчита на сватбена агенция или интернет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати