ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Какво бебешко спално бельо да изберем

Какво бебешко спално бельо да изберем

Детско спално бельо

Изборът на спално бельо за бебето е много важен. Както знаете, децата имат много чувствителна кожа и трябва да се взима под внимание какви материи за подходящи и какви не за кожата им.

Освен това при избора на всичко за бебето, всеки родител се ръководи най-много от това колко голям комфорт, уют и сигурност ще донесе конкретната покупка на неговото малко отроче.

Каква материя е най-добрата за спалното бельо на бебето?

бебешко спално бельо

Най-добрият избор, който можете да направите, е да купите на вашето бебче памучни завивки. Наложително е да погледнете на етикета дали пише 100 % памук. Нищо друго не се препоръчва като материя. Друга важна част при избора на чаршафчетата за бебето е, те да бъдат aнтиалергични. Новороденото е изключително чувствително и имунната му система е много слаба и тези неща не са никак маловажни.

Какви могат да бъдат цветовете на спалното бельо?

Най-добре е да изберете цветове, които да не натоварват съзнанието и очите но новороденото. Бледи и светли цветове са чудесен избор. Можете да вземете жълти, розови, светло сини или зелени чаршафчета, розови, лилави. Избягвайте много искрящи цветове или пък много наситените.

Спално бельо за бебета

Обикновено фирмите се съобразяват, че произвеждат чаршафи за деца и са направени по-светли нюанси, но в случай, че попаднете на нещо друго и ви хареса - не рискувайте. Относно картинките по тях – тук всичко е във ваши ръце.

Можете да закупите най-различни чаршафи за малките девойки – с патета, слънца, луни, различни приказни герои, принцеси. За момченцата има чаршафчета с различни супер герои, пирати, кораби, коли, замъци. Изобщо декорацията може да бъде най-различна и е изцяло по ваш вкус.

Най-важно е материята да бъде качествена и да бъде 100 % памук, а след това всичко е оставено на въображението на мама и татко, които обезателно ще купят на своето отроче най-доброто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest