Край на проклятието на 7-та година

Съвместно съжителство

Британски учени развенчаха мита за проклятието на седмата година. Доскоро се смяташе, че двойките са по-склонни да се впуснат в извънбрачна афера около седмата година от брака си. Според мнението на експертите това не е вярно. Двойките, които са омъжени седем или повече години е много вероятно да останат заедно „докато смъртта ги раздели“.

След десет години брачен живот вероятността за развод и почти наполовина по-малка отколкото в деня на сватбата. В доклад на Британската организацията на брачните двойки се твърди, че рискът от развод е най-голям през първите години на съвместния живот.

Като основен виновник се посочва...съжителството.

Според експертите все повече двойки, които не са един за друг живеят заедно. Хората са склонни да се впускат в експериментално съжителство без да са сигурни, че това е „точния“ човек. Вместо да потърсят идеалната си половинка, те решават да действат на принципа проба-грешка.

Скандали

Най-висок е рискът от развод през първите четири или пет години от брака. Според Статистическото бюро на Великобритания той е около 39 %. След това започва плавно да намалява с всяка следваща година брачен живот.

След 10 години брак само една пета от брачните двойки са заплашени от развод, а вероятността нещо друго освен смъртта на един от партньорите да раздели двойка с 40 годишен стаж е по-малка от 1%.

Учените съветват хората да бъдат максимално внимателни при избора си на партньор и напомнят, че въпреки многобройните варианти съжителства в съвременното общество бракът си остава най-стабилната форма на взаимоотношения.

Рейтинг

5 1
4 0
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Валерия Христова Манчева
Валерия Христова Манчева
25.07.2015 18:26
не е тъпо а е интересно!!!
0
0
Симона Христова Манчева
Симона Христова Манчева
25.07.2015 18:24
оф ебати тъпото
0
0