Любовните скандали вредят на здравето

Любовни скандали

Скандалите вредят не само на връзката ви, но и на здравето ви. Причината за това е, че безпокойствието повишава нивото на адреналин и кортизол (хормоните на среса) в организма. Това начин влияе негативно върху имунната система ви система и ви прави по-податливи на вируси и инфекции.

Учените от Университета в Охайо са изследвали какви са възможните ефекти върху здравето ви скандалите и безпокойствието във връзката ви. В проучването са взели участие 85 двойки със семеен стаж минимум дванадесет години. Данните от изследването са доказали, че хората, които се чувстват по-притеснени в интимния си живот са по-податливи на инфекции и болести.

Семейни консултации

Според авторът на изследването, д-р Лиса Яремка, хората, които са твърде силно привързани един към друг, изпитват безпокойство и несигурност постоянно и то във всичките си връзки. Тези хора изпитват дълбок страх от отхвърляне. Колкото повече се привързват към партньора си, толкова повече се засилват страховете им.

Според някои експерти тези хора просто са склонни да преувеличават проблемите. При тях и най-дребните недоразумения се възприемат пресилено трагично. Несигурните в себе си и в партньора си хора, непрекъснато търсят доказателства, че са обичани и ценени.

Сексуални проблеми

По време на експеримента двойките са дали кръвни проби, за да могат учените да изследват нивата на адреналин и кортизол в кръвта им. По този начин експертите са установили каквото е нивото им на стрес. Изследване на броя на имунните клетки е послужило за информация какво е здравословното им състояние.

Двойките са попълнили и въпросници относно взаимоотношенията си, като са се опитали възможно най пълно да опишат симптомите си на тревожност и качеството на съня си.

Резултатите са показали, че двойките които споделят за някакви проблеми във връзката си произвеждат с 11% повече от хормона кортизол, в сравнение с хората, които са удовлетворени от партньорите и живота си.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати