Бракът е причина за алкохолизма

Брак

Бракът е приеман за отживелица вече от много хора. Решението да се събереш с някого и да живееш с него се приема, но да сключиш брак за повечето хора в днешно време е непонятно.

Доводите им обикновено са, че любовта е любов и без подпис, че парите, които ще дадеш за сватба, са излишни, че искаш ли да прекараш живота си с някого, изобщо не е задължително да сключваш брак.

Сключване на брак

Другата част са хората, които приемат брака за задължителен. Според тях той ти дава някаква сигурност и е абсолютно безотговорно да създаваш поколение без да си сключил брак. Всеки има право на неговото си виждане за нещата от живота, но учените откриха нещо много интересно, свързано именно с брака.

Без да искаме да накланяме везните в която и да е от горе изброените тези, изследване на екип от Университета в Синсинати установява, че мъжете и жените започват да пият повече след сключването на брак.

Алкохолизъм при жени

Учените установяват, че първото нещо, което носи след себе си бракът, е повече алкохол. Станало е ясно вследствие на изследването, че двата пола реагират коренно различно на алкохола след сключването на брака.

Жените на средна възраст, които са сключили брак, значително увеличават консумацията си на алкохол много скоро, след като са минали под венчилото. Мъжете от своя страна пък започват да пият много по-малко, след като са се задомили официално.

Алкохолизъм при мъже

Това важи с пълна сила за силния пол, ако бракът им е първи. Оказва се, обаче, че ако двойката се разведе, желанието за пиене на мъжете се увеличава – те започват да пият значително повече след развода.

Авторът на проучването се казва Корин Речек и според резултатите от изследването, което е провеждано в продължение на 11 години, дамите, които са неомъжени или разведени пият значително по-малко от омъжените.

И макар, че сме свикнали по една или друга причина да мислим, че мъжете пият повече от жените, оказва се, че по време на брака си посягат значително по-малко към чашката.

Речек смята, че причината за тези резултати е съвсем проста – жените пият повече по време на брака, защото се опитват да не отстъпват на мъжете си.

В началото им правят компания с „редовното пиене”. След развода това желание да не „изостават” от силната половинка изчезва и потреблението на алкохол значително намалява.

При мъжете Речек обяснява ситуацията по следния начин – след края на брака, мъжете прекарват доста повече време в бара между приятели, което е и основната причина за увеличеното количество алкохол.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати