ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»За мъжете и кризата на средната възраст

За мъжете и кризата на средната възраст

Криза на средната възраст

Когато съвременните жени навлезнат в менопаузата в тях настъпват редица физически, емоционални и хормонални промени. Какво влияние ще окажат върху различните жени е строго индивидуално. Не така стои въпроса при мъжете.

Менопаузата при мъжете – известна още като криза на средната възраст, протича изненадващо еднакво при всички представители на силния пол. Спортни коли, млади жени и смешни дрехи - това са първите симптоми на "заболяването".

Дори и най-ненаблюдателните от нас ще могат с точност да познаят, че мъжът срещу тях е сериозно засегнат от тази житейска криза, когато си купи супермодерни очила, присади коса на оголващото се теме и се опита да си купи абсурдно мощен мотор или непосилна за джоба му спортна кола.

Семейни скандали

Според проведено съвсем наскоро проучване на британски учени почти 1/3 от мъжете променят драстично поведението и гардероба си при първите симптоми на напредване на възрастта.

Застаряващия мъжкар засегнат от кризата на средната възраст, подобно на клоун, си личи от далеч. Причината за това е, че за разлика от клоуна, той не си дава сметка, че изглежда нелепо в модерните младежки дрехи.

Мастити бизнесмени и редови счетоводители са еднакво засегнати от мъжката менопауза. Независимо от образование, социален статус или религия, половината от мъжете на възраст между 40 и 50 години започват да предприемат необмислени и импулсивни постъпки, държат се странно и започват да търсят компанията на по-млади жени.

Козметични процедури за мъже

Според голяма част от господата, засегнати от кризата на средната възраст, полигамията е модерен материал за производство на мебели. Те се развеждат и се опитват да създадат нови семейства с по-млади копия на съпругите си.

Често такива мъже се събуждат някоя сутрин и с ужас откриват, че са сложили точка на 20 годишен брак, само за да започнат да сменят памперси на деца, които ще бъдат на една възраст с внучетата им.

Възрастовото съзряване на индивидите не е единствения фактор за мъжката менопауза. Редица специалисти по поведенческа психология са на мнение, че наред с напредването на годините, голяма част от мъжете са връхлетени от кризата на средната възраст след някакво важно житейско събитие.

Това може да е смърт на родител или друг близък човек, изплащане на голяма ипотека или съзряването на децата и напускането на семейното огнище.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
08.02.2019 21:48
На мен ми се случи мъжът ми да ме напусне в кризата на средната възраст нищо че съм 9 години по млада и хубава, а и второто ни дете е беше на 6
0
0
Даниела
Даниела
11.12.2014 00:01
Според мен не сте прави всички жени! Жените са много по лоши от мъжете.
1
1
Един
Един
20.11.2014 09:02
Боже,колко много женска мъка има по-този свят.Вечно все болни,неразположени или недоволни?5О и повече годишни лелки,като започнат да се правят на девойки или изживяват като последна инстанция-те всичко знаят,могат и разбират.Миришат й краката,ама не можеш да й затвориш устата!Дърти,дебели,злобни,завистливи...,красавице я дай тук две бири!!!
2
2
Гацо Бацов
Гацо Бацов
23.02.2014 21:21
Много злоба лъха от всички коментари!!!!Не казвам че нямаме недостатъци и грехове ама същото може да се каже и за вас жените.Винаги има изключения ,така че не слагайте всички мъже под общ знаменател,обиждате и свестните:)
7
3
озлобена
озлобена
01.07.2014 20:51
Не злоба, а озлобение. Има разлика. А че има изключения - напълно съм съгласна!
1
0
Аз
Аз
04.11.2013 11:07
стига бе хора,не бъдете толкова злобни :)))И те душа носят,комплекси трудно се избиват :)))))))
3
1
jana
jana
25.09.2013 23:19
Не им съчувствам. Всичко си го заслужават. Неблагодарни нещастници.
3
3
Димитър Димитров
Аз също не ви съчувствам.А за вас нищожните женици,които захвърлят семейството си с лека ръка заради по-малки любовници.Не са ли неблагодарни нещастници,а те какво заслужават?
6
2