ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Да излекуваме хремата при бебето

Да излекуваме хремата при бебето

Бебе
Безжична преносима и водоустойчива Блутут колона
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безжична преносима и водоустойчива Блутут колона
35.00 лв.
Виж ››

Ако при възрастен човек леката хрема не се приема за нещо особено сериозно, при децата нещата не стоят точно така. При малките съкровища, както и при бебчетата хремата може много бързо да се влоши и да премине в заболяване, за което ще са нужни медикаменти и доста време, за да се излекува детето. Затова е хубаво да не махаме с ръка пренебрежително, а да излекуваме неприятната хрема на бебчето още в ранен етап.

За мъничето подобно състояние е действително много мъчително, защото не може да си поеме въздух, а това го измъчва. Бебето става раздразнително и плаче доста по-често от обикновено.

В ранната детска възраст заболяванията на горните дихателни пътища са най-често срещаните. Дечицата са свикнали да дишат през нослетата си и ако носът е запушен, това им създава сериозно препятствие.

Малчуганите не могат да извадят секрета навън до около петата си годинка. Именно това прави нищо и никаквата на пръв поглед хрема толкова ужасно и мъчително заболяване.

Бебчетата не могат да се хранят пълноценно, чувстват се зле постоянно са нервни. Лигавицата на малкото детско носленце доста лесно набъбва при инфекции и дишането на малкия човек действително става много трудно.

Ринитът може да бъде причинен от най-различни видове бактерии като най-чести виновници са стафилококи, пневмококи и стрептококи. Тези бактерии, които причиняват хремата, могат да се задържат продължително време в лигавицата на бебчето.

Плачещо Бебе

За да се отървете от тях в самото начало можете да използвате физиологичен разтвор и аспиратор за нос. Тогава, когато хремата все още е прозрачна, течна и не затруднява особено дишането на мъничето, е възможно да се справите проблема и само с тези две помощни средства.

Ако вашето бебенце има хрема повече от три дена, задължително го заведете на специалист УНГ. Когато говорим за най-малките никога не бива да подценяваме каквото и да било неразположение – ако имате някакви съмнения или притеснения, веднага отидете до педиатъра да се консултирате как да постъпите.

Проблемът може да бъде разрешен и с помощта на Шуслеровите соли, за които напоследък доста се говори. Комбинация от солите може да помогне при всякакъв секрет – прозрачен, по-гъст или зеленикав.

Потърсете специалист, който да ви обясни кои соли да давате на мъничето. Соли №3 и №8 са тези, които се прилагат при състояние на ринит. В зависимост от това колко тежка е хремата, могат да се комбинират и с други от солите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мирослава Иванова
Мирослава Иванова
21.11.2013 17:34
Здравейте много полезна статия.
Нашия бебчо също имаше проблем с хремата и понеже бяхме много малки педиатърката ни изписа някакъв нов спрей за бебета Африн Пюрсии бейби, който определено много ни помогнаха. И добре, че подейства, защото на малко дете е много друг да му поставиш капки както на голям човек и да го накараш да ги вдиша
0
0