ezine.bg»Статии»Семейство»Сватба»По-пищна сватба - кратък брачен живот

По-пищна сватба - кратък брачен живот

Пищна сватба

Отживелица ли е брачният ритуал или просто цялото сватбено събитие е въпрос на много пари, които повечето хора в наши дни предпочитат да дадат за някаква екскурзия или нещо друго, което ще им влезе в употреба.

Мненията, които битуват по този въпрос, са най-различни. Макар, че за голяма част от младите сватбата и като цяло брачните ритуали вече не са актуални, все още има хора, които са решили, че това е най-правилният начин, за да прекараш живота си с този, когото обичаш.

Красива сватбена торта

Всъщност сватбеният ден е красива приказка и предварително вложени много надежди, усилия и нерви. А след края на всичко обикновено остава хубавият спомен, много снимки, както и започва същинската част от брачните отношения.

Шаферки

Разбира се, това се случва само в някои случаи. Има много двойки, които решават да сключат брак съвсем скромно - без пищни церемонии и големи празненства - само с най-близките си хора.

Сватбена торта

Според ново проучване, за да имате пълноценен и здрав брак, този вариант е по-добър, отколкото пищната сватба.

След проучване проведено във Великобритания става ясно, че колкото по-голяма сума изхарчите за сватбения си ден, толкова по-голям шанс имате да се разведете след това.

Най-щастливите бракове били онези, в които на сватбения ден е имало малко празненство с уютна церемония само с най-близките хора на младоженците.

Причината според изследващите била, че многото подготовка за голямо празненство създава доста трудности на младите още съвсем в началото на брачните им отношения.

Психолози определят тази практика на организиране на големи церемонии като вредна за връзката на младото семейство.

В Европа все повече двойки, които са имали огромни сватбени тържества, се развеждат известно време след това.

Младото семейство потъва в сериозни дългове още в самото начало на брачния си живот, а това в последствие им поднася много проблеми и спорове по между им.

В крайна сметка младоженците не бива да забравят, че колкото и прекрасен да е този момент и този ден, той свършва и след това животът продължава по старо му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Вяра
Вяра
06.06.2013 00:00
Съгласна съм с предишното мнение. Когато на човек му върви това поражда завист и злоба у хората урочасват го и му се случва нещо лошо.Лошата енергия е много силна
1
0
;)
;)
05.06.2013 23:22
Според мен причината е друга- много хора,от които не всички доброжелатели, голямо енергийно вмешателство, завист. Изводът е ясен...
1
0