Йога за забременяване

Йога

Когато сте решили, че момента за зачеване е дошъл, то от най-голямо значение са физическото и психическо здраве. Именно тях можете да получите чрез йога. Не е от значение дали до момента сте се докосвали до тази практика – има редица курсове, в които ще преоткриете себе си.

Йогата е много повече от просто разтягане и добра физическа форма. Позите, които се практикуват в нея пренастройват телата ни и ги лекуват. Те карат духът, мислите и енергията да се движат по-надълбоко и да се слеят.

Техниките за дишане се усъвършенстват и стават по-мощни, което от своя страна променя нагласите ни или да се научим да медитираме. Йогата се практикува с цел да се достигне вътрешен мир и яснота.

Бременност

Когато стигнете до идеята за зачеване, основен елемент, който присъства в живота ви, е стресът. Точно в този момент обаче той трябва да се избягва, тъй като е в противовес с появата на нов живот.

Практикуването на йога би помогнало стресът, който се складира и съдържа в телата ни, да се минимализира, и в крайна сметка - да бъде отстранен. Правилното дишане помага на тялото да се зареди с прана – жизнена енергия, по-гостоприемна за нов живот.

По-голямата част от хората се нуждаят средно от 7-8 часа сън на денонощие. В подобен момент от живота си обаче повечето жени не могат да покрият този лимит.

Трениране на Йога

Те често лягат с тревожни мисли спрямо това, което им предстои и не заспиват часове наред. Йогата от своя страна може да помогне човек да се отпусне преди лягане, като премахне натрупаната тревожност.

За бъдещите родилки най-препоръчителни са „поза дете” и „мъртва поза”. Медитацията преди сън също би имала ползотворен ефект. Тя отпуска съзнанието и мисълта, което подготвя тялото за по-добър сън.

Упражненията в йога са изключително ползотворни за увеличаване на плодовитостта. Те увеличават притока на кръв към репродуктивните органи – матката и яйчниците при жените и тестисите при мъжете. Има и пози, укрепващи мускулите на таза и подобряващи кръвоснабдяването в тази област.

Нищо не губите. Ако не друго, то йогата ще ви избави от стреса, ще повдигне духа ви, ще ви зареди с енергия и ще ви оправи настроението. Просто опитайте.

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати