Жените преживяват развода по-лесно

Развод

Разводите са трудни за преживяване, особено ако брачните отношения са били по-дълги. Всъщност разводите като че ли са наистина кошмарно преживяване, особено ако единият от съпрузите иска да сложи край на брака, а другият все още обича.

Според ново проучване жените доста по-бързо и лесно се справят с окончателната раздяла със своята половинка. Резултатите от изследването показват, че пет години след края на брака си, жените са много по-доволни и успели в живота си за разлика от мъжете.

Въпреки това официалната раздяла, каквато е разводът, е по скоро определяна от съпрузите като облекчение, отколкото като някакъв вид щастие.

Скандали

Специалистите тълкуват тези резултати – смятат, че причината разводът да се възприема толкова различно от двата пола се крие в начина на адаптиране на мъжете и жените към големите промени в живота им.

Независимо, че по-лесно преживяват раздялата, финансовите последици за жените са много по-сериозни, отколкото за господата.

След приключването на нещастен брак, нежните половинки се чувстват доста по-освободени. Изследването се е провело във Великобритания с помощта на 10 000 човека доброволци. Възрастта на участващите е била между 16 и 60 години. Те са били помолени да оценят колко удовлетворени се чувстват от живота си до момента.

Семейство

Друго изследване ни съветва – по-малка сватба – по-щастливо семейство. Според това проучване, отново проведено във Великобритания, малките и уютни сватбени тържества само с най-близките роднини и гости предвещават дълъг и щастлив семеен живот. Голямото пищно парти, огромната рокля и още по-огромната торта създават пречка на двамата влюбени още в началото на техните отношения.

Много от двойките, които предпочитат големи празненства, забравят да помислят, че след този така специален ден и медения месец следва съвместно съжителство и едва ли потъването в борчове е най-щастливото начало за един брак.

А ако на вас скоро ви се налага да посетите подобно радостно събитие – ще трябва да помислите за подарък, тоалет и т.н. В САЩ, например, гостите харчат повече за подготовката, отколкото са харчили миналата година.

Ако миналата година сумата е била средно 200 долара, то тази хората харчат около 536 долара. В тези пари се включват подарък, тоалет, прическа и пр.

Рейтинг

4.6
Общо 5 гласували
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари