ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Защо мъжете не разбират жените?

Защо мъжете не разбират жените?

Караници

Според последните статистики 50% от сключените бракове завършват с развод. Като причина за повечето разводи двойките са посочили непреодолими и фатални различия.

Желанията на мъжете коренно се различават от тези на жените. В последните изследвания по-голямата част от мъжете споделят, че искат 3 неща от една връзка: власт, постигнати цели и редовен секс. Жените също искат 3 основни неща от своя партньор: хармонични взаимоотношения, стабилност и любов.

Защо двата пола не успяват да задоволят желанията си?

Отговорът на този въпрос се търси в анатомичното устройство на двата пола.

Различия между половете

Изследванията показват, че в спокойно състояние мъжкият мозък работи на 70%, докато в същото състояние женският мозък работи на 90%. Или с други думи - жените са по-склонни непрекъснато да приемат и обработват информация от заобикалящия ги свят.

Според експертите жените си служат по-правилно с периферното зрение – затова са по-рядко залавяни да поглеждат към симпатичните чужди мъже. Мъжете нямат тази привилегия.

Тяхното зрение се определя като „тунел зрение“ и означава, че мъжът може да фокусира вниманието си върху един обект. За това често се случва мъжете да не виждат предмети, които са точно пред тях.

Майчинският инстинкт подтиква жените да градят по-дълбоки връзки с децата си. Почти всяка майка познава приятелите на детето си, неговите мечти и романтични изживявания. Докато повечето татковци предпочитат ролите на авторитет, строг възпитател и рядко създават приятелски взаимоотношения с децата си.

Скандали

Други изследвания доказват, че жените лъжат по-добре от мъжете. Жените се справят доста по-добре с разчитането на невербалната комуникация. Това е причината повечето лъжи на мъжете да се казват по телефона.

Научно доказано е, че мазолестото тяло в женския мозък е с 10% по-дебело и има 30% повече свързващи нишки от мазолестото тяло в мъжкия мозък. Това позволява на жените да вършат по няколко неща едновременно.

Докато мъжкият мозък може да се концентрира само върху едно действие. По тази причина мъжът се ядосва, когато работи по нещо, а жената му говори и го разсейва.

Взаимоотношенията между мъжа и жената се разклащат, когато не осъзнаваме биологичните разлики помежду си. Експертите съветват да се научим да разбираме и контролираме коренните разлики, които са ни заложени от природата, за да живеем по-щастливо със своята половинка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Mun4o
Mun4o
01.11.2013 10:12
100% съм съгласен - даже се сещам май от къде е взета информацията - книгата "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" , на Алън и Барбара Пийз или защо Мъжете не чуват, а жените не могат да се ориентират по карта
1
0