ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Пушачите са по-лоши родители

Пушачите са по-лоши родители

Родители пушачи
Фасонка със сензор за движение, 60 W
Практичен аксесоар за вашия дом:
Фасонка със сензор за движение, 60 W
32.00 лв.
Виж ››

От какво се отказваме, когато намаляват доходите, а разходите се увеличават – дали спираме някои вредни навици за сметка на нещо полезно, което можем да купим за цялото семейство? Или пък продължаваме да си живеем по същия начин с идеята, че можем да не ограничаваме себе си и собствените си желания, а някой друг от семейството?

В трудните дни, когато парите сякаш никога не достигат, фармацевтичната компания Pfizer реши да направи проучване и да разбере как пушачите успяват на финансират вредния си навик. Pfizer поръчват изследването, за да разберат от какво се лишават родителите, когато са във финансово затруднение.

Майка пушач

Резултатите от проучването са следните – оказва се, че много голяма част от майките и татковците, които пушат цигари, ограничават по някакъв начин децата си в името на вредния си навик.

В анкетата участие са взели 6271 пушачи, всички от тях отговорили на въпроса как се справят в икономическата криза със закупуването на цигарите.

17 на 100 от запитаните без свян отговорили, че са намалили разходите за храна и напитки, за да могат да дават пари за собствената си пристрастеност.

20 % от анкетираните пък си признали, че за да не се откажат от цигарите, са намалили разходите на децата за обувки или дрехи. Опитвали се да купуват не само по-евтини стоки, но и по-малко.

Цигари

От данните, които вестник „Дейли мейл” публикува на страниците си, става ясно, че по-голямата част от родителите предпочитат да намалят джобните на децата си, за да пушат, отколкото да се откажат от вредния и твърде скъп навик.

35% от запитаните казали, че им се налага да купуват по-малко лакомства за малчуганите си, а 20 на 100 признали, че парите за подаръци за различни поводи (рожден ден, Коледа) са значително по-малко.

Повече от 9 % пък твърдят, че са крали пари от свои познати, за да имат възможност да си закупят цигари. Част от родителите, които са анкетирани, казват, че им се е случвало да бъркат в касичките на отрочетата си, когато не са им достигали пари за кутия цигари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
41
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати