ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Как жените вбесяват мъжете

Как жените вбесяват мъжете

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k137
Скандали
Moп с кофа с двойно действие
Практичен аксесоар за вашия дом:
Moп с кофа с двойно действие
72.00 лв.
Виж ››

Много от скандалите между влюбени възникват без видима причина. Психолозите обаче не мислят така. Според тях има конкретни думи и постъпки, с които една жена може да ядоса всеки мъж.

Една от най-главните причини за скандали са установените навици и специфичните особености на мъжа и жената.

Психолозите поясняват, че колкото по-дълго се трупат негативни емоции, толкова по-големи ще бъдат конфликтите.

Постъпките, които най-много вбесяват мъжете са:

1. Забраната да гледа футбол – футболните мачове са основното развлечение на мъжете и никак не обичат някой да им го забранява.

Нерви

2. Отчетите – мъжкият гняв се предизвиква, когато жените искат точен разчет на действията на мъжа през времето, което не са били заедно.

3. Критиките – мъжете не обичат да им вдигат скандали за неподредените дрехи или разхвърляните чорапи. Гневят се, когато бъдат задължени да помагат в почистването на дома или да изхвърлят боклука.

4. Дългите обиколки по магазините – малко от мъжете спадат т.нар. шопинг маниаци, Повечето от тях предпочитат да ходят до магазина за конкретни продукти без да губят много време. За това голяма част от мъжете са склонни да се изнервят, когато часове наред обикалят магазините за дрехи и обувки.

5. Риторичните въпроси – въпроси от типа „За какво мислиш сега? “, „Виждал ли си се скоро с Х, говорил ли си с Y? ”, ядосват мъжете, защото тези въпроси не предполагат конкретен отговор и за тях са безсмислени.

караници

6. Когато обиждат майка му – истински гняв може да си навлече жената, която оскърбява майката или друг роднина на половинката си.

Психолозите твърдят, че психиката на мъжа коренно се различава от тази на жената. Жените са способни да вземат по-бързи решения, докато на мъжете им е необходимо време, за да обмислят и формулират всяко свое действие.

В двойките, в които жените непрекъснато обвиняват мъжа до себе си, се появяват редица противоречия, защото мъжете усещат, че губят личното си пространство.

За да не разгневяват безпричинно мъжете, психолозите съветват жените да намалят ненужните упреци. По този начин ще си спестят редица скандали и груби ситуации.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Усмивка
Усмивка
13.09.2013 16:39
"РЕторичен" или "рИторичен" - това са дублетни форми и са еднакво правилни! Аман от псевдо-грамотници! :)
8
1
1234
1234
13.09.2013 16:28
Хахаха "рИторични" въпроси.. леле колко неграмотни журналисти.. -_-
1
4