ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Малините помагат при зачеване

Малините помагат при зачеване

Малини

Специалистът по хранене Джулиет Уилсън уведоми, че малка порция малини на ден може да помогне на двойки, които искат да имат дете.

Малините съдържат голямо количество витамин С и антиоксиданти, които увеличават шансовете на мъжете и жените да станат родители.

Изследване, проведено от националната лаборатория "Лорънс Бъркли", доказа че при мъже над 40-годишна възраст тези плодове оказват 20% по-малко увреждания на ДНК-то на спермата.

Учените са доказали, че обилната консумация на малини намалява риска от помятане при жените.

Хранене при бременност

Малините са богат източник на фолиева киселина, която е много важен елемент при първите стадии от развитието на зародиша.

Други храни, които могат да ни помогнат за забременяване, са млякото, сиренето и сладоледът. От тези храни можете да си извлечете мазнини по естествен начин.

Пилешкото и телешкото месо също помага при зачеване заради съдържащите се в него протеини и желязо.

Броколите са една от полезните храни не само за жени, които искат да заченат, но и за такива, които вече са бременни. В тях се съдържат желязо, фолиева киселина, фосфор, магнезий, витамините А и В.

Специалистите съветват да консумирате само ръжен хляб, ако искате да забременеете. В него има нужните количества фолиева киселина и белтъчини, освен това количеството на мазнини е ниско.

Броколи

Фолиевата киселина е изключително важен елемент, който жените трябва да приемат, ако искат да имат дете. Експертите съветват да включвате продукти, богати на този витамин, за по-лесно забременяване.

Ако искате да забременеете, трябва да следите внимателно овулацията си. Необходимо е да избягвате стрес, защото той може да измества дните на овулация и това ще ви пречи да я определяте с точност.

Лекарите наблягат на здравословното хранене като фактор за зачеване. Специалистите са констатирали, че алкохолните напитки и кофеинът пречат на забременяването.

Тютюнопушенето също е един от виновниците, за да не забременее една жена.

Експертите съветват да се избягват мазнините, тестените изделия, подсладени храни, суровата риба, непастьоризирано сирене, зеле, недопечено месо и храни, съдържащи нитрати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати