ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Защо семейните мъже изневеряват?

Защо семейните мъже изневеряват?

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1499
Изневяра
Музикална постелка за деца
Препоръчано за деца:
Музикална постелка за деца
48.00 лв.
Виж ››

Всеки мъж може да намери определена причина за изневяра, но има и някои по-често срещани, които карат мъжете да отклонят взор от законната си половинка.

Мъжкото либидо поначало е по-силно от женското. Това кара мъжете да изпитват непрестанен сексуален глад и да възприемат всяка жена като евентуален сексуален обект.

Моногамното ни общество не подкрепя това мъжко желание и то остава в света на мъжките фантазии и желания. Но често мъжете са са склонни да претворят желанията си в действия, стига да намерят подходящ обект за изневяра.

Мъжките изневери са и психологически обусловени. В съвременните мъже дреме инстинктът на ловец и завоевател. Постигането на победа е достатъчна причина за тях.

Всичко това е свързано с мъжкото самочувствие и желанието за себеутвърждаване. Мъжете в млада възраст изневеряват защото могат, а зрелите – за да си докажат, че все още могат.

Във всеки мъж има приключенски дух, а всяка изневяра си е малко приключение, било то и за една вечер, а ако в семейството сексуалния живот не носи предишните усещания или съвсем липсва, мъжете гледат да запълнят липсата с каквото им попадне под ръка.

Често причина за мъжките изневери всъщност е самата съпруга. С годините двамата започват да се възприемат не като сексуални партньори, а по-скоро като близки роднини, пред които няма за какво да се издокарваш.

Развлечените домашни дрехи или пижамата, колкото и да е удобна, не са нещо, което да предизвика мъжките желания. Жените, които мъжете виждат извън семейството, изглеждат привлекателни, красиви и съблазнително достъпни.

Флирт

Кризата на средната възраст също е честа причина за изневери. Мъжете губят своята увереност и им трябва подкрепа. Ако вкъщи мъжът е възприеман като снабдител, който има само задължения, много вероятно е той да потърси лек за егото си в очите на някоя мила и нищо не изискваща от него дама.

Мъжът иска да се чувства незаменим, ценен и контролиращ. Ако не намира това в семейното си гнездо за него е съвсем нормално да „залита” настрани.

Стресът в работата и ежедневието в семейството също оказват голямо влияние. Нуждата от разнообразие, приятни емоции и адреналин може да бъде задоволена и с кратки връзки, носещи емоционален положителен заряд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
Мия
Мия
21.01.2014 16:39
о, и аз изневерявам с кеф, нищо че съм жена, хахаха
19
5
Eva
Eva
14.12.2013 18:12
Адаме а кеф ли ти е като жена ти го прави ? :)
8
2
еди кой
еди кой
23.01.2014 00:39
Да даже ме радва
5
0
Доктора
Доктора
21.10.2013 11:46
Съжалявам , че линка по долу не излезе, но ако го потърсите с Гугъл ще прочетете статията.
1
0
Доктора
Доктора
21.10.2013 11:43
Ето тук има някои препоръки за жените :
Как_да_не_омръзнем_на_съпруга_си
5
2
Доктора
Доктора
21.10.2013 11:28
Жената смята , че нейния съпруг е "покорен връх" и не прави много/много усилия да задържи върха. Колко жени се гримират в събота и неделя заради съпрузите си ? В събота и неделя - "да си починели очите" а като дойде понеделник и са сред "конкуренцията" ... направени "от горе до долу". Така , че как мъжът да вижда секуален обект - негримиран, без прическа и т н ?
2
5
Адам
Адам
20.10.2013 21:55
Мили дами ние го правим,заштото ни е кеф и така трябва да Е.
3
5